Setari Cookie-uri

Permite-ti sa te vindeci de ranile trecutului. Permite-ti sa uiti. Permite-ti sa cresti

Insa nu incerca sa te convingi ca toate versiunile tale din trecut n-au meritat. Fara ele nu ai fi aici.

Nu ramane in trecut. Nu trai din amintiri. Nu te hrani cu durere, cu ura, cu tristete, cu mahnie. Nu permite vietii sa treaca pe langa tine si tu sa fii ramai prizoniera momentului in care ai suferit cel mai mult.

Permite-ti sa te vindeci de ranile trecutului. Permite-ti sa uiti. Permite-ti sa cresti. Dar cum faci asta? - este o intrebare pe care multi dintre noi ne-o punem de fiecare data cand avem sufletul ranit sau suferim de o durere emotionala. Cum renunti la trecut? Cum mergi mai departe?

Sa tii pasul cu trecutul poate fi o decizie constienta asa cum este sa renunti sa mai ramai in durere si sa mergi mai departe cu viata ta.

Ce poti face? Avem noi cateva sfaturi eficiente pentru tine:

1. Creeaza o mantra personalizata care sa te ajute sa scapi de gandurile dureroase.

2. Distanteaza-te fizic - de durere, de persoana care te-a ranit, de situatia care aduce suparare si sentimente neplacute in viata ta.

Citește și:

3. Concentreaza-te asupra ta. Pune-te pe primul loc. Da-ti seama cat esti de importanta si asa vei ajunge sa nu mai permiti nimanui sa te raneasca; sa pui cateva limite sanatoase in viata ta.

4. Traieste in momentul prezent - cu cat iti aduci mai mult atentia asupra momentului prezent, cu atat trecutul si viitorul au mai putin impact asupra ta.

5. Ai rabdare cu tine. Vindecarea nu se intampla peste noapte - este un intreg proces de lunga durata. Bucura-te de momentele in care te simti bine si fii blanda cu tine in zilele mai putin frumoase.

6. Permite emotiilor negative sa curga - gandeste-te la ele ca la un val pe ocean care trece. Nu le permite sa stea prea mult in sufletul tau, lasa-le sa se duca mai departe.

7. Inconjoara-te de oameni care te iubesc - acest sfat este unul simplu, insa incredibil de puternic. Stai in preajma sufletelor frumoase. Nu poti face fata vietii singura; ai nevoie sa fii inconjurata de alte persoane (pana la urma, relatiile sunt unul dintre cele 4 lucruri importante ale vietii noastre).

Citește și:

8. Iarta. Nu astepta ca persoana care ti-a gresit sa isi ceara scuze (este posibil ca acest lucru sa nu se intample niciodata)... in schimb, iarta - nu doar din vorbe, ci din suflet. Iertarea este vitala pentru procesul de vindecare deoarece iti permite sa renunti la furie si tristete.

foto main S. Splajn, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.