Setari Cookie-uri

Demi Lovato a mărturisit că se consideră o persoană non-binară. Ce înseamnă asta?

Demi Lovato a declarat că nu se mai identifică cu "Ea", ci mai degrabă cu "Ei". Ce înseamnă să fii o persoană non-binară și ce schimbări a ales artista să facă în viața sa?

Cântăreața Demi Lovato a dezvăluit că este o persoană non-binară și că își schimbă pronumele, spunând fanilor că este mândră să facă această schimbare după o perioadă lungă în care a încercat să se cunoască mai bine și să își dea seama cine este cu adevărat.

Lovato a făcut acest anunț prin intermediul platformei Twitter, unde a urcat un clip și a postat mai multe tweet-uri miercuri.

persoana nonbinara demi lovato

foto ogichobanov, Shutterstock

Vedeta a vrut să evidențieze faptul că a făcut acest anunț public în semn de compasiune pentru persoanele care se identifică ca non-binari, însă nu pot împărtăși cu oamenii din jur aceste lucruri pentru că se tem pentru siguranța lor.

"În fiecare zi în care ne trezim ni se oferă o altă șansă, o altă oportunitate de a fi cine vrem să fim și cine ne dorim să fim. Mi-am petrecut majoritatea vieții crescând în fața tuturor... ați văzut binele, răul și tot ce a fost între ele." - este mesajul de descriere pentru filmuleț.

Citește și:

"Simt că acest lucru reprezintă cel mai bine fluiditatea pe care o simt în expresia mea de gen și îmi permite să fiu cea mai autentică formă a mea și cea mai fidelă față de persoana de care am știutcă este acolo și învăt o descopăr." - a mai spus cântăreața.

Lovato a adăugat că a ajuns la această decizie după o perioadă lungă de auto-reflecție și vindecare.

"Încă învăț și... mă descopăr. Nu pretind că sunt o expertă sau un purtător de cuvânt. Împărtășirea acestui lucru cu voi îmi deschide un alt nivel de vulnerabilitate. Fac asta pentru cei care nu au reușit să împărtășească cine sunt cu adevărat celor dragi. Va rog să continuați să trăiți în realitatea voastră și să știți că vă trimit toată dragostea din lume." - a continuat artista.

Citește și:

Identitatea de gen nonbinara este un termen folosit pentru a descrie persoanele care pot exprima o identitate de gen care nu este nici exclusiv feminină și nici exclusiv masculină/ se află între cele două genuri.

Persoanele nonbinare se pot identifica ca fiind "gender fluid", adică persoane care nu se identifică ca având un gen fix (masculin sau feminin), "agender" (persoane fără sex), genderqueer (identitate de gen construită în jurul termenului "queer" și care înseamnă a exista într-un mod care poate să nu se alinieze normelor heterosexuale sau homosexuale) sau complet diferite de acestea.

Un lucru important de menționat este faptul că, potrivit specialiștilor, identitatea de gen ține de ceea ce simți, de sentimentele, de emoțiile și stările tale, de ceea ce trăiești în sufletul tău... și nu ține de cromozomi, de organele sexuale sau de formele corpului.

Citește și:

foto main Juanje Garrido, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.