Setari Cookie-uri

Pe 26 mai avem Eclipsă totală de Lună în Săgetător, un eveniment rar ce ne aduce iluminare și vindecare

Este momentul să ne amintim că finalurile sunt dificile, însă totul este ciclic: o încheiere are întotdeauna un nou început. Avem ocazia să vindecăm durerea și să o luăm de la capăt pe un drum pe care Universul ne va însoți la fiecare pas. 

Eclipsa totală de Lună în Săgetător de pe 26 mai este un eveniment astrologic foarte rar. Luna strălucește mai puternic ca niciodată pe cerul nopții, schimbându-și nuanța într-un roșu puternic pe măsură ce se eclipsează de umbra Pământului.

Ce este o eclipsă?

Eclipsele sunt evenimente cosmice dinamice care activează nodurile lunare. Luna taie planul eclipticii. Cele mai înalte și cele mai joase puncte ale orbitei corespund cu nodurile lunare, care apar în hărțile noastre natale ca noduri sudice și noduri nordice. Dacă o Lună nouă sau o Lună plină se produce în dreptul unui astfel de nod, rezultă o eclipsă pentru ca în aceasta situatie Luna, Pământul și Soarele sunt aliniate în planul eclipticii.

Potrivit Wikipedia, pentru că orbita Lunii este înclinată doar cu circa 5° față de ecliptică, iar Soarele este mereu foarte aproape de ecliptică, eclipsele au întotdeauna loc pe sau lângă ea. Datorită înclinației orbitei Lunii, eclipsele nu se petrec la orice conjuncție și opoziție între Soare și Lună, ci numai când Luna este aproape de nodul ascendent sau descendent în același timp cu opoziția sau conjuncția. Ecliptica este numită astfel, deoarece astronomii din Antichitate au notat că eclipsele au loc numai atunci când Luna o traversează.

Citește și:

Nodurile sudice și nodurile nordice, adeseae denumite nodurile destinului, simbolizează trecutul și viitorul nostru - calea noastră karmică. În consecință, eclipsele activează aceste noduri în hărțile noaste natale, iluminandu-ne destinul.

Eclipsa lunară de pe 26 mai corespunde cu noi începuturi și oportunități neașteptate. Din moment ce Soarele (care simbolizează experiența noastră externă) este ascuns de Lună (corp ceresc ce reprezintă lumea noastră interioară emoțională), următoarea perioadă va fi una interesantă, cu stări și emoții diferite, puternice, greu de ignorat.

Eclipsele lunare sunt momente în care ne putem da seama că avem nevoie de mai mult decât ce primim în prezent. Acestea sunt momente pentru a trimite invitații cosmice în Univers și pentru a căuta abundența, fericirea, liniștea.

Citește și:

26 mai Eclipsă totală de Lună în Săgetător: ce urmează pentru noi?

Pe de altă parte, Eclipsa de Lună de pe 26 mai ne ajută să realizăm implicațiile externe ale schimbărilor ce au loc în viața noastră. Începem să devenim conștienți de influența oamenilor asupra noastră. Pe măsură ce Luna este ascunsă, avem ocazia să vedem oamenii sub o lumină diferită. Această schimbare de perspectivă este critică, chiar dacă este posibil ca unora dintre noi să nu ne placă ceea ce vedem.

Universul ne încurajează să renunțăm la toate lucrurile care nu mai servesc sufletului nostru. Este momentul să ne eliberăm, să curățăm și să ne luăm rămas bun. Este dureros, însă este necesar. Să mergem mai departe cu ideea că orice încheiere are un nou început.

Citește și:

Sfaturi de care ar fi bine să ținem cont pentru următoarea perioadă:

- să nu ne lăsăm de trecut și nici să nu ne facem griji cu privire la viitor;

- este timpul pentru un nou început. Să nu ne opunem schimbării pentru că aceasta se va întâmplă fie că vrem, fie că nu vrem.

- imediat ce acceptăm ce urmează să se întâmple, vom fi cuprinși de libertate și vom reuși să readucem liniștea în viața noastră;

- cunoașterea înseamnă putere și atunci când este folosită bine, ne eliberează de tot ce nu ne mai servește și ne ajută să mergem către un nivel superior.

foto main muratart, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.