Setari Cookie-uri

O scrisoare deschisă pentru cei care simt că nu pot merge mai departe (și nici nu știu ce să facă în continuare)

Nu fura liniștea zilei de astăzi fiindu-ți teamă pentru ziua de mâine.

Este timpul pentru o poveste rapidă despre viață.

A fost odată o femeie care se pierduse în deșert. Timp de 3 zile a umblat fără mâncare și fără apă. În momentul în care era pe punctul de a se prăbuși, a văzut ceva ce părea a fi un lac la doar câteva sute de metri în fața ei.

"Oare să fie real? Sau este doar un miraj?" - se întreba ea.

Cu ultimele puteri, a început să meargă ușor către lac și a aflat că rugăciunile ei au primit răspuns: nu era un miraj - acel lac era real. Era un lac mare, plin cu apă proaspătă - mai multă apă bună decât ar fi putut ea să bea în întreaga ei viață. Totuși, în timp ce murea de sete, nu a putut să se aplece și să bea apă. Stătea pe marginea lacului și privea pierdută.

Pe lângă ea a trecut în acel moment un bătrânel călare pe o cămilă dintr-un oraș din deșert din apropiere. Bătrânul urmărea comportamentul bizar la femeii. El a coborât de pe cămilă, s-a îndreptat către femeia însetată și a întrebat: "De ce nu beți apă, doamnă?"

Citește și:

Femeia și-a ridicat privirea spre bărbat. În ochii ei plini de lacrimise putea citi epuizare.

"Mor de sete." - a spus ea. "Dar aici este prea multă apă. Dacă beau, nu o pot termina pe toată."

Bătrânul i-a zâmbit, s-a aplecat, a luat apă în mâini, a ridicat mâinile la gura femeii și a spus: "Acum este șansa ta. Nu trebuie să bei tot lacul pentru a îți potoli setea. Ai nevoie de o înghițitură și atât... doar o înghițitură mică. Și apoi încă una dacă mai simți nevoia."

Morala acestei povești. Nu te mai concentra pe ce nu poți face. Concentrează-te pe ce poți face.

Astăzi concentrează-te doar pe o înghițitură.

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci în viață: acțiuni mici, pozitive pe care le faci clipă de clipă iar apoi, într-o zi, când vei privi în urmă, îți vei da seama că toate s-au adăugat la ceva care merită - ceva care este adesea mult mai bun și mai diferit decât ceea ce ți-ai imaginat tu la începutul călătoriei.

Citește și:

foto main Creative Family, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.