Setari Cookie-uri

O scrisoare deschisa catre cei care se pun intotdeauna pe ultimul loc

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi nu vor fi usori, insa vor fi necesari pentru a iti regasi linistea. Vei fi unul dintre sufletele puternice care stiu ce trebuie sa faca, care lupta si care nu renunta pana cand nu vad stinse cele mai fierbinti focuri care ard in interiorul lor. 

O sa incep acest articol cu o scurta poveste...

A fost odata, cu multi ani in urma, un grup de oameni care locuiau in case facute doar din lemn. Incendiile in acea perioada erau un pericol real si prezent in orice moment. Un mic foc aprins necorespunzator... si intregul sat devenea cenusa in doar cateva ore. Asadar, satenii au dezvoltat un sistem inteligent de stingere a incendiilor.

Cativa voluntari faceau cu randul, prin rotatie, pentru a supraveghea satul dintr-un turn inalt - non stop, zi si noapte. La prima vedere a fumului, voluntarul declansa o sirena puternica avertizand astfel toti satenii despre incendiu.

In momentul care suna sirena, satenii erau obligati sa se opreasca din tot ce faceau si fugeau sa ajute. Barbati si femei scoteau apa cat de repede puteau din fantani, baietii si fetele formau lanturi umane care duceau galetile de apa de la fantani pana in zona focului. Cei mai curajosi barbati si femei stateau langa foc si aruncau apa, incercand sa stinga incendiul. Toti munceau impreuna pana la final.

Citește și:

Intr-o zi, un calatori dintr-un sat indepartat a auzit sirena si a intrebat pe cineva de pe ulita ce se intampla. Femeia, care se grabea sa sara ajutor a spus "Ori de cate ori este un incediu, suna sirena pentru a ne aduna sa stingem focul."

Calatorul a fost uimit si a decis sa mearga in satul lui si sa incerce aceasta metoda. Cateva saptamani mai tarziu, el a reusit sa faca o sirena ca cea pe care o auzise in satul vecin. El a adunat toti satenii si le-a spus "Nu trebuie sa va mai temeti de foc. Am gasit o noua modalitate de a ii face fata. Urmariti cu atentie ce va arat acum."

Barbatul a aprins un balot mare de fan care statea langa casa lui. Flacarile au inceput sa se raspandeasca foarte repede, ajungand aproape de casa lui. In acel moment el a scos sirena si a pornit-o. Focul crestea tot mai tare. El a apasat din nou pe butonul sirenei... focul continua sa se extinda.

Citește și:

"Aveti rabdare, oameni buni... se va stinge imediat."

Flacarile au ajuns si la casa lui... si in doar cateva ore intregul sat ardea complet. Calatorul intelesese gresit scopul sirenei - aceasta nu era folosita pentru a stinge flacarile. Ci pentru a trimite un semnal oamenilor sa ia masuri pozitive.

Morala povestii: exista un turn de supraveghere in viata ta. In acel turn a sunat sirena.

Daca continui sa nu faci nimic cand auzi sirena, viata ta, in cele din urma, va arde pana la urma. Si asta deoarece o sirena nu va stinge singura flacarile. Dar, daca asculti sirena si o lasi sa te motiveze sa iei masuri pozitive, iti poti salva propria viata. Si poti crea un sentiment de scop, pace si hotarare pentru tine si pentru cei care depind de tine.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi nu vor fi usori, insa vor fi necesari pentru a iti regasi linistea. Vei fi unul dintre sufletele puternice care stiu ce trebuie sa faca, care lupta si care nu renunta pana cand nu vad stinse cele mai fierbinti focuri care ard in interiorul lor.

Citește și:

Este timpul sa te opresti. Este timpul sa iti acorzi prioritate. Este timpul sa ai grija de tine. Este timpul sa asculti ce iti spune inima... pentru ca ea este sirena care te avertizeaza ca lucrurile nu sunt asa cum ar trebui sa fie.

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.