Setari Cookie-uri

Știu că îl iubești, dar trebuie să te iubești mai mult pe tine

La un moment dat îți vei da seama că indiferent de cât de mult iubești pe cineva, să te iubești pe tine este mult mai important.

Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care vei fi nevoită să le faci vreodată în viață va fi decizia de a rămâne într-o relație greșită, dureroasă sau de a te îndepîrta. Să privești în ochi persoana cu care ai crezut cândva că vei fi fericită până la adânci batranesti și să recunoști că inima ta nu mai bate pentru ea în același mod cum o făcea înainte. Să o privești în ochi și să realizezi că vezi un străin în fața ta care ti-a spulberat încrederea cu minciunile și acțiunile sale.

Uneori, durerea provocată va fi ireparabilă și indiferent de cât de mult vei încerca să te vindeci, vei trăi cu o cicatrice uriașă nu doar în inimă, ci și în suflet.

Să rămâi într-o relație toxică de frica necunoscutului este o greșeală pe care o vei regreta întreaga ta viață. Îți va ucide încet sufletul până când nu te vei mai putea recunoaște în oglindă. Este credință limitativă că nu ești demnă să experimentezi o dragoste frumoasă, sinceră, sănătoasă, fără condiții la care trebuie să îți semnezi numele. A trăi într-un vârtej de iubire dureroasă și promisiuni încălcate înseamnă să îți prelungești tristețea indiferent de câte ocoliri ai încerca să faci pentru a evita destinația finală. Poți continua să împachetezi lucrurile cu un zâmbet fals și un bandaj, însă inima ta va suferi enorm, amintindu-ți astfel de cât de greșit este să refuzi eliberarea.

Citește și:

Să iei decizia de a face pasul cel mare și de a rupe legătura poate părea cel mai înalt munte de urcat... călătorie pentru care tu nu ești pregătită nici mental și nici fizic. O urcare atât de abruptă care te va arunca de pe marginea drumului direct în vârf. Încerci să găsești soluții astfel încât să amâni situația și să nu te angajezi la durerea pe care urmează să o simți. Necunoscutul este un coșmar terifiant la care nu vrei să te gândești, așa că a rămâne într-o relație moartă pare să fie cea mai ușoară opțiune.

Sunt aici să îți spun că ești pregătită. Vei urca muntele cu ușurință și te vei întreba de ce nu ai făcut-o mai devreme. Nu contează ce îți stă în față, nimic nu te va face vreodată să te simți mai singură decât durerea și suferința pe care le-ai experimentat deja. Când vei atinge cel mai înalt vârf, vei rămâne mută, uimită de priveliștile pe care le vei vedea și vei realiza că urcarea a meritat în cele din urmă. Vei învăța că a nu renunța atunci când întâmpini obstacole în drumul tău este un curaj incredibil de a lupta să devii persoana care trebuie să fii, să devii. Îți vei da seama că, oricât de mult ai iubi pe cineva, a te iubi pe tine este cea mai importantă lecție dintre toate. Că singura persoană care va fi mereu acolo pentru tine, în orice moment al vieții tale, vei fi tu... doar tu.

Citește și:

foto main Madua, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.