Norvegia le interzice influencerilor sa posteze fotografii retusate pe social media fara un avertisment in prealabil

Influencerii din Norvegia vor fi nevoiti de acum incolo sa marcheze fotografiile retusate pe care le publica pe conturile lor.

Noile reglementari din Norvegia lupta cu standardele de frumusete nerealiste de pe platformele de socializare pentru a reduce dismorfia corporala cu care se lupta foarte multi tineri in prezent. Modificarile aduse Legii de marketing din 2009 le impune influencerilor sa dezvaluie atunci cand o fotografie inclusa intr-o postare promotionala este retusata astfel incat sa le perfectioneze trasaturile faciale sau forma corpului.

Conform modificarilor aduse de Ministerul Norvegian al Copilului si Familiei, adoptate cu un numar considerabil de 72 de voturi, reclamele ce contin modificari ale dimensiunii corpului, formelor sau a pielii vor fi marcate cu o eticheta standardizata, realizata de minister. Aceasta lege le vizeaza pe vedete si influenceri care „primesc orice plata sau alt beneficiu” dintr-o postare pe social media. Modificarile nu vor acoperi doar imaginile in care buzele, talia si muschii sunt exagerate dupa realizarea fotografiei, ci si cele create cu un filtru. Incalcarile legii se vor pedepsi cu amenzi mari, iar in cazuri extreme cu inchisoarea.

Retail jobs

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri