Setari Cookie-uri

O poveste de viață pentru cei care și-au pierdut motivația

Ți-ai pierdut motivația? Atunci acest articol este pentru tine. 

Este timpul pentru o poveste despre viață...

A fost odată o femeie trecută de 60 de ani care și-a trăit întreaga viață într-un orășel de provincie. Și, deși a petrecut zeci de ani visând cu entuziasm că va călători în întreaga lume, nu a făcut niciodată nici măcar un pas pentru ca acest vis al sau să devină realitate.

În cele din urmă, s-a trezit în dimineața în care a împlinit 65 de ani și a decis că acela era momentul să facă ceva. Și-a vândut toate bunurile, cu excepția câtorva lucruri esențiale de care avea nevoie și pe care le-a împachetat într-un rucsac și și-a început călătoria în jurul lumii. Primele câteva zile pe drum au fost de-a dreptul uimitoare și pline de noutăți - cu fiecare pas pe care îl făcea simțea că trăiește în sfârșit viața pe care și-o dorise pentru ea.

Citește și:

Însă, după câteva săptămâni, zilele de pe drum au început să i se pară dificile. Simțea că trăiește o viață ce nu este a ei și îi lipsea confortul familiar din vechea ei viață. Pe măsură ce picioarele o purtau pe noi drumuri, corpul o durea tot mai tare, iar starea de spirit era la pământ.

Întâmplător, un renumit guru dintr-o localitate din apropiere se trecea liniștit pe drum și a văzut-o pe femeie adăpostindu-se la umbra unui copac. El a auzit fiecare suspin, fiecare reproș pe care și l-a adus, fiecare gând rostit și a simțit că este datoria lui să o ajute. Fără să se gândească, el a sărit în spatele copacului i-a luat rucsacul și a fugit în pădurea de lângă drum. Văzând că a dispărut de lângă ea și speriată de ideea că și-a pierdut rucsacul, femeia a început să plângă cu și mai mult ardoare:

Citește și:

"În acel rucsac era toată viața mea... și acum a dispărut. Acum totul a dispărut din viața mea."

După aproximativ zece minute de suspine, femeia și-a adunat treptat emoțiile, s-a ridicat și și-a continuat drumul. Între timp, bărbatul a fugit în pădure, a luat rucsacul și l-a așezat în mijlocul drumului pentru a se asigura că femeia îl va vedea.

Când l-a zărit, femeii aproape că nu îi venea să creadă ce vedea - tot ce credea că a pierdut era din nou în fața ei. Avea un zâmbet incredibil pe chip, iar ochii îi erau plini de lacrimi... de data aceasta de fericire.

"Oh, îi mulțumesc cerului. Sunt atât de recunoscătoare! Acum cu siguranță am tot ce îmi trebuie pentru a îmi continuacălătoria" - a spus ea.

Citește și:

Morala poveștii:

Pe măsură ce călătorim prin viețile noastre, vor exista inevitabil perioade de frustrare, de eșec, de deznădejde. În acele vremuri grele, uneori ni se va părea că am pierdut totul și că nimeni și nimic nu ne-ar putea motiva să mergem mai departe. Însă, la fel ca această femeie, cu toții avem un "rucsac" care vine sub mai multe forme - poate fi un vis măreț, un mesaj de la o persoană la care ținem, postări inspirate pe blog, cărți de dezvoltare personală, prieteni care ne pot veni în ajutor, partenerul de cuplu care ar face orice pentru noi.

foto main Ripascualst, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.