Setari Cookie-uri

Regula de două minute care îți va schimba complet viața

Creierul nostru nu prea se pricepe în a lua decizii deoarece acest proces îl scoate din zona de confort, îl sperie și îl determină să își asume responsabilități, să preia controlul și să acționeze. De aceea această regulă este perfectă pentru fiecare dintre noi.

De câte ori nu ai amânat un lucru pentru că îți era lene să îl faci și care, ulterior, a dus la consecințe mari și de lungă durată?

Potrivit psihologilor, există o regulă foarte interesantă pe care orice persoană o poate aplica și care îi poate simplifica incredibil de mult viața. Aceasta este numește "Regula de 2 minute" - și, culmea, durează doar 2 minute (sau chiar mai puțin)și poate aduce ordine chiar și în cele mai agitate vieți.

Pe ce se bazează regula de două minute?

Nimic mai simplu: dacă un task/ o sarcină durează două minute sau chiar mai puțin, nu mai amâna. Apucă-te de acel lucru ACUM. Și vei vedea cum totul se va schimba în viața ta și în jurul tău.

Mintea noastră nu se pricepe deloc în a lua decizii deoarece acestea presupun niște schimbări pe care ne este greu să le acceptăm. Instinctele noastre funcționează într-un mod comod care nu fac nimic altceva decât să evite schimbările.

Citește și:

Regula de 2 minute este grozavă deoarece elimină procesul de luare a deciziilor din calea noastră și inițiază începutul a ceva pe care cel mai probabil l-am fi amânat o eternitate. Așadar, nu mai pierdem timpul și ne apucăm de treabă.

Cum ne poate ajuta regula de două minute în viață:

- în treburile casnice - mormanul de vase murdare nu va mai exista dacă îți speli vasele imediat ce te-ai ridicat de la masă. Ai nevoie de 2 minute să speli câteva farfurii... însă pentru a spăla un morman de vase adunate în chiuvetă îți trebuie cel puțin 20 de minute - jumătate de oră.

- poți avea ordine în dormitor. Când ajungi acasă de la muncă, ai nevoie de jumătate de minut pentru a te schimba în haine lejere și a pune la coș sau în dressing hainele purtate pe parcursul zilei. Aceste mici detalii vor aduce schimbări incredibile în aspectul casei tale. Și ghici ce? Va dispărea și acel scaun pe care arunci toate hainele adunate pe pat înainte de a merge la culcare.

Citește și:

- poți avea ordine în casă. De fiecare dată când ieși dintr-o încăpere, ia un lucru care nu trebuie să fie acolo și pune-l la locul lui. Un truc simplu care durează doar câteva secunde însă care îți poate schimba complet modul în care arată casa ta. Mai mult, atunci când faci curățenie generală nu mai stai să aranjezi toate lucrurile - pentru că acestea sunt deja puse la locul lor.

- răspunde la mailurile pe care le primești la muncă mai des. De câte ori nu te-ai găsit într-o situație în care ai pierdut ore întregi pentru a răspunde tuturor mailurilor primite și a ajunge cu ele la zi? Trimite răspunsul imediat ce primești mailul - și uite cum viața ta va fi mult mai ușoară.

- plătește facturile pe măsură ce le primești. Nu aștepta să vină o zi a săptămânii pe care să o dedici facturilor - te vei stresa maxim în acea perioadă.

Citește și:

foto main TK0920, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.