Setari Cookie-uri

I-au redus contractul de sponsorizare cu 70% pentru că a devenit mama. 3 ani mai târziu, ea a câștigat alte 2 medalii la JO

Puterea unui vis. La finalul anului 2018 era in sectia de terapie intensiva si nastea prematur, la 32 de saptamani. Dupa nastere, sponsorul ei principal i-a redus contractul de sponsorizare cu 70%. Atleta a renuntat la contract si, dupa ce a avut ok-ul medicilor, a reluat antrenamentele. 3 ani mai tarziu ea a alergat din nou la Jocurile Olimpice in adidasi realizati chiar de ea si a castigat alte 2 medalii, devenind cea mai medaliata atleta din istorie.

I-a fost teamă până acum să vorbească despre ce i s-a întâmplat. Însă iată că a găsit curajul să își deschidă sufletul și să își spună povestea.

Jocurile Olimpice oferă nu doar spectacol, ci și povești pline de inspirație, cu sacrificii incredibile făcute de atleți. Fiecare olimpiadă face loc unei mâini de povești care ajung să facă înconjurul lumii și ne ajută încă o dată să apreciem și mai mult acești oameni incredibili pentru tot ce fac.

Ultimul Weekend al Jocurilor Olimpice de la Tokyo a venit cu una dintre cele mai emoționante povești de până acum. Allyson Felix, atleta în vârstă de 35 de ani, a încheiat proba feminină de 400 de metri în 49,46 de secunde, primind astfel prima medalie olimpică de bronz a sa. Următoarea zi Felix a alergat din nou, de data aceasta în proba feminină de ştafetă 4x400 m, câștigând încă o medalie și devenind cea mai medaliată atletă din istoria Jocurilor Olimpice.

Citește și:

Care este povestea ei?

După Jocurile Olimpice din 2016, când Felix a câștigat 2 medalii de au și una de argint, ea a decis să ia o pauză și să își întemeieze o familie. Decizia de a avea un copil a afectat cariera a nenumărate sportive de-a lungul deceniilor, pentru multe semnalând chiar sfârșitul carierei lor. Felix nu credea că aceasta va fi realitatea ei - așa că, în 2018, ea se antrena în secret și evita să dezvăluie sarcina sponsorului său principal - Nike - cu care urma să semneze un nou contract. După ce au aflat de sarcină, reprezentanții Nike i-au spus că vor continua să o sponsorizeze, însă vor reduce contractul cu 70%.

Atleta a considerat această decizie una discriminatorie, motiv pentru care a ales să renunțe la contract și să vorbească deschis despre tot ce i s-a întâmplat. Ea a vrut să îi facă pe oameni să înțeleagă că doar pentru că femeile sunt cele care rămân însărcinate, asta nu ar trebui să schimbe viața lor profesională.

Citește și:

Din cauza unor probleme de sănătate, Allyson a fost nevoită să își nască fetița prematur, la 32 de săptămâni.

Proaspătă mămică, aceasta nu a renunțat la visul ei - acela de a își continua cariera și a face istorie. Și-a lansat propriul brand de încălțăminte - SAYSH - the truth of hers.

La Jocurile Olimpice din acest an, Allyson a alergat cu pantofi de sport realizați chiar de către ea și a reușit să câștige alte 2 medalii importante, devenind cea mai medaliată atletă din istoria Jocurilor Olimpice.

Ea a postat o imagine incredibilă pe Instagram în care își poartă cu mândrețe nu doar medaliile, ci și cicatricea cezarianei din 2018 - pentru că aceasta este o parte semnificativă a poveștii sale și un semn pe corpul ei care îi va aminti întotdeauna prin ce a trecut pentru a ajunge unde este acum.

Citește și:

foto main Mary Long, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.