Setari Cookie-uri

4 Motive pentru care trebuie să te iubești pe tine înainte de a iubi pe altcineva

O femeie puternică știe că înainte de a iubi pe altcineva este important să se iubească pe ea. 

De ce credem că o persoană care se iubește și care face ce este mai bine pentru ea este o fire arogantă sau egoistă? De ce atunci când vrea să aibă grijă de ea spunem că nu îi pasă de cei din jur? De ce considerăm că este greșit să te iubești pe tine?

Imaginează-ți că tocmai ce ți-ai cumpărat o mașină nouă. Superbă. Ești atât de încântată și de fericită că ți-ai permis să o cumperi... însă, peste câteva luni, noutatea dispare și nu mai este atât de interesantă pentru tine. Ai ratat prima schimbare de ulei... și pe a doua... nici măcar la revizie nu ai dus-o. Acum, după luni și luni (poate chiar ani), frânele încep să scârțâie și lumina de verificare a motorului este aprinsă de fiecare dată când pornești mașina. Îți spui că trebuie să ajungi cu ea în service... însă continui să ignori semnele deși știi că ceva este defect la ea.

Citește și:

Din păcate, într-o zi ești în drum către muncă și mașină se oprește. Nu știi ce să faci... motorul nu vrea să mai pornească. Iese fum de sub capotă. Suni la o firmă pentru remorcări și ceri ajutorul. Dacă îți făceai timp să te ocupi de întreținerea de rutină, problemele pe care le întâmpini acum ar fi putut fi evitate. Acum trebuie să stai câteva zile bune (poate chiar săptămâni) fără mașină, iar apoi să achiți o facturăuriașă.

Acum... gândește-te că tu ești acea mașină frumoasă. Dacă nu îți faci timp pentru întreținerea de rutină, vei ajunge să ai probleme.

Răspunde cu sinceritate: cât de des te-ai străduit să te ridici dimineața din pat din cauza epuizării în zilele în care nu reușești să te odihnești suficient? Cât de des ți-ai zis că nu meriți să fii fericită?

Citește și:

Să te iubești pe tine și, implicit, să ai grijă de tine nu este ceva ce începi să faci când este prea târziu. Acest obicei ar trebui să existe la fiecare dintre noi pentru că dacă nu facem asta vom avea probleme mari de-a lungul vieții.

Iată câteva motive importante pentru care trebuie să te iubești pe tine înainte de a iubi pe altcineva:

1. Nimeni nu te poate iubi mai bine decât te iubești tu

Deși poți delega multe lucruri în această viață, îngrijirea de sine este un lucru pe care nu îl poți transmite altcuiva. Trebuie să îți faci timp pentru tine și să înveți să te iubești pentru că oamenii din jurul tău nu te pot ajuta cu asta.

2. Vei putea să te bucuri mai mult de lucrurile mărunte (dar importante) din viață

Când corpul tău este stresat și obosit, când nu ai grijă de tine, când nu te iubești, nu te poți bucura de lucrurile mărunte. Nu poți fi recunoscătoare pentru tot ce ai deoarece sufletul tău va fi trist și posomorât. Vei simți presiune non stop că nu ești suficient de bună, că nu faci ce trebuie, că nu ești pe drumul potrivit în viață. Însă, în momentul în care te iubești, începi să iei măsuri... să lupți pentru ce îți dorești. Să crezi în tine și să încerci să devii cea mai bună versiune a ta. Și... ghici ce? Te vei bucura maxim de această călătorie.

Citește și:

3. Relațiile cu oamenii din jurul tău se vor îmbunătăți considerabil

Oamenii te vor aprecia pentru faptul că știi să ai grijă de tine și că te pui pe primul loc. Iubindu-te pe tine îi înveți și pe ei să te iubească (și, implicit, ești un exemplu și le arăți cât de importantă este iubirea de sine).

4. Ai mai multă încredere în tine

Când te pui pe primul loc și alegi să te iubești pe tine, înveți să ai mai multă încredere în tine. Simți că poți muta munți și parcă nimic nu te mai sperie.

foto main Anna Ismagilova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.