Setari Cookie-uri

Cum facem ca dragostea să dureze? Cele mai bune sfaturi pentru ca relația ta de iubire să fie pentru toată viața

Unul dintre cele mai importante sfaturi ar fi următorul: încearcă să îți hrănești propria forță interioară, apoi să o aduci în relația de cuplu.

Iubirea adevărată, un parteneriat etern. Sentimentele nu sunt singurele care contează într-o relație. În această ecuație mai trebuie să intre și sinceritatea, maturitatea, recunoștința, aprecierea, încrederea reciprocă, respectul. Degeaba spui că iubești dacă nu demonstrezi prin acțiuni mărunte. Este ușor să vorbești, însă este mai dificil să dovedești.

Iată cele mai importante sfaturi pentru o relație de durată:

1. Învață să fii independentă și puternică

Unul dintre cele mai importante sfaturi ar fi următorul: încearcă să îți hrănești propria forță interioară, apoi să o aduci în relația de cuplu. Învață să fii independentă, să crezi în tine, să simți că nu ai nevoie de nimeni și de nimic pentru a îți împlini visurile... și abia apoi iubește-ți partenerul. Și nu face asta pentru că ai nevoie să fii fericită - o persoană nu te completează - sau pentru că ai nevoie să fii iubită înapoi... ci pentru că iubirea este un lucru cu adevărat incredibil pe care vrei să îl oferi fără să aștepți ceva la schimb.

Citește și:

sfaturi iubire de durata

foto: nadiia Shutterstock

2. Menține o bază solidă de acceptare reciprocă

Cum fac cuplurile față dezacordurilor pe care nu le pot rezolva? Acestea își acceptă reciproc părerile - înțeleg că problemele sunt o parte inevitabilă a oricărei relații pe termen lung. Ei nu își doresc astfel de probleme, însă sunt capabile să le facă față, să evite situațiile care le irită și să dezvolte strategii care să le ajute să depășească momentele mai puțin frumoase.

Atunci când alegi un partener pentru o viață, alegi în mod inevitabil și un anumit set de probleme de nerezolvat cu care vă veți confrunta amândoi în următorii 10, 20 și 50 de ani.

3. Învață să spui ce vrei și să fii prezentă atunci când comunici cu partenerul de cuplu

Citește și:

Trebuie să fii pe deplin prezentă atunci când comunici. Nu uita că partenerul de cuplu nu știe să citească mintea ta. Împărtășește-ți deschis gândurile, vorbește sincer și fără perdea despre ceea ce simți. Oferă informațiile de care are nevoie și nu te aștepta să știe tot.

Cu cât spui mai puține, cu atât crește riscul de discuții și conflicte. Începe să comunici cât mai clar. De asemenea, nu încerca să îi citești gândurile pentru că nu vei reuși niciodată. Cele mai multe probleme, mari sau mici, în cadrul unei relații încep cu o comunicare greșită.

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.