Alimentele se consumă... niciodată nu se aruncă. În cazul în care ai adunat mai multe roșii prin frigider și nu prea știi ce să mai faci cu ele și nici nu ai vreo idee de rețetă în care să le mai folosești, îți venim noi în ajutor cu o soluție eficientă astfel încât să le salvezi și să te bucuri de gustul lor incredibil când ai poftă.

Acest truc funcționează pe toate soiurile de roșii. Pot fi roșii obișnuite, roșii cărnoase, roșii cherry, roșii galbene... nu contează. De asemenea, în cazul în care ai mai multe sortimente prin frigider, folosește-le fără nicio problemă.

Să ne apucăm de treaba. Ce ai de făcut:

Pasul1: Spală-le foarte bine și lasă-le puțin la uscat (sau șterge-le cu un șervețel astfel încât să elimini excesul de apă).

Pasul2: Taie-le cum vrei tu. Cu cât sunt tăiate mai diferit cu atât este mai bine.

Pasul3. Pune-le într-o tavă de copt.

Pasul4: Adaugă alte bunătăți: și anume - câțiva căței de usturoi (în funcție de cât de mult îți place usturoiul - poți pune 2-3 căței sau poți adăuga 10-12), busuioc proaspăt, sare și ulei de măsline.

Pasul5: Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 2 ore.

Pasul6: Lasă-le să se răcească, apoi transferă-le într-un recipient ce se închide ermetic cu capac.

Pasul7: Adaugă și uleiul din tavă, pune capacul și depozitează la frigider (rezistă săptămâni întregi).

Le poți folosi la paste, bruschete, toasturi sau sosuri pentru alte mâncăruri.

Mai jos clipul video:

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: