Este sezonul conopidei, asa ca ar fi bine sa profitam de ea. Pentru astazi va propunem o varianta interesanta si delicioasa de buchete de conopida la cuptor in sos picant. O reteta perfecta pentru perioada postului.

Ce ziceti sa gatim impreuna ceva special cu conopida? Aceasta poate fi o cina delicioasa sau o garnitura usor de facut pentru o masa mai consistenta.

Bonus: reteta este vegana/de post.

Ingredientele de care avem nevoie: - o conopida; - cateva linguri de faina; - apa; - sare si piper; - 3 linguri de ketchup; - o lingurita pasta de ardei iute; - 2 linguri de ulei; - un catel de usturoi maruntit (sau mai multi - daca va place aroma intensa de usturoi); - ardei jalapeno; - 4 linguri de pasta de ardei dulce; - 2 linguri de susan; - fulgi de chilli; - ceapa verde maruntita.

Cum se prepara:

Pasul1: Spalam bine conopida si rupem buchetele din ea - daca acestea sunt prea mari, le taiem pe jumatate cu un cutit.

Pasul2: Facem un aluat din faina, sare, piper si apa.

Pasul3: Trecem fiecare buchetel de conopida prin aluat (important este sa fie complet acoperit), apoi prin pesmet si le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Pasul4: Bagam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute (sau pana cand buchetelele de conopida prind o crusta crocanta, usor aurie).

Pasul5: Cat timp se coc ele facem sosul: intr-un bol amestecam 3 linguri de ketchup sau sos de rosii, o lingurita pasta de ardei iute, 2 linguri de ulei, un catel de usturoi maruntit bine, cateva bucatele de ardei jalapeno si 4 linguri de pasta de ardei dulce.

Pasul6: Imediat ce scoatem bucatile de conopida din cuptor, le adaugam intr-un bol mai maricel si punem sosul peste ele. Amestecam cat de bine putem, cu rabdare - pana cand le acoperim pe toate cu sos.

Pasul7: Le transferam pe un platou curat si presaram peste ele susan din belsug, fulgi de chilli si ceapa verde maruntita.

foto main: Ravsky, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: