O placinta cu dovleac gata in doar cateva minute. Se face atat de usor incat nici nu trebuie sa coacem dovleacul inainte.
Daca tot gasim dovleac prin toate pietele si supermarketurile, zic sa profitam de el, nu? Astazi va propun o reteta delicioasa: placinta cu dovleac realizata in cel mai simplu mod posibil. Este gata in doar cateva minute si nici nu trebuie sa coacem dovleacul inainte.
Lista ingrediente:
- jumatate de dovleac dat prin razatoare;
- o mana generoasa de nuci maruntite;
- zahar;
- o lingura de scortisoara.
Cum se prepara:
Amestecam dovleacul ras cu scortisoara si nucile;
Luam cate 2 foi de placinta, adaugam pe mijlocul lor amestecul de dovleac, punem si 2 linguri de zahar, rasucim foile si le aranjam dragut intr-o tava unsa cu unt (sau tapetata cu hartie de copt). Repetam procesul pana reusim sa umplem tava de rulouri cu dovleac.
Ungem foile cu putin ulei, mai presaram niste zahar si bagam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Croația: orașe și obiective turistice - Recomandări de vacanță în paradisul adriatic
- Ghid în 3 paşi: Cum să intri în atmosfera sărbătorilor chiar dacă nu ai cea mai bună stare de spirit
- Călătoria cosmică a sufletelor în aprilie 2025: Lecții astrale pentru fiecare zodie în parte
Iese o bunatate de placinta.
foto main nada54, Shutterstock