Setari Cookie-uri

Advertorial Rutina zilnică potrivită tenului gras cu tendință acneică

Să ai grijă de tenul gras poate părea o luptă zilnică până în momentul în care reușești să îți faci o rutină strictă cu produsele potrivite pentru tenul tău. 

Fie că încerci să scapi de sebum pentru că fața ta este întotdeauna strălucitoare și umbli non stop după tine cu pudră sau muți dintr-o poșetă în alta cutiuța de șervețele pentru îndepărtarea uleiului de pe față, fie sebumul îți înfundă porii și foarte des îți apar coșuri pe față, un lucru este cert: este o adevărată provocare să ai tenul gras.

De ce avem tenul gras? De ce ne apar coșuri?

Potrivit dermatologilor, foarte multe persoane se plâng că au ten gras cu tendință acneică. Însă de ce avem tenul gras?

Adevărul este că toată lumea are ulei în piele. Sub fiecare dintre porii noștri se află o glandă sebacee care produce uleiuri naturale numite "sebum" - acesta ne ajută să avem pielea hidratata și sănătoasă. La unii oameni, totuși, glandele sebacee pot produce prea mult ulei, situație în care ne confruntăm cu un ten gras.

Cauzele tenului gras includ factori genetici, de mediu și de stil de viață. Deși nu poți scăpa complet de tenul gras, poți lua măsuri pentru a ajuta glandele sebacee să producă mai puțin sebum. Cheia este să identifici una sau mai multe dintre aceste cauze:

1. Genetică - tenul gras se transmite în familie. Dacă unul dintre parrintii tăi are tenul gras, este posibil ca și tu să ai glande sebacee hiperactive.

2. Vremea - oamenii tind să aibă pielea mai grasă în perioadele calde și umede; este posibil să ai mai mult sebum pe piele în timpul verii decât ai toamna sau iarna.

3. Porii dilatați - uneori, porii se pot dilata din cauza vârstei, a fluctuațiilor de greutate și a problemelor cu acneea. Porii mai mari tind să producă mai mult ulei.

Alți factori importanți:

- cauze hormonale: este recomandat ca înainte de a începe un tratament pentru a scăpa de coșuri și a ține sebumul sub control, să mergi la un medic specializat pentru un consult și un set de analize astfel încât să afli care este cauza problemei tale.

- stres, alimentație.

Rutina corectă pentru îngrijirea tenului gras cu tendință acneică pentru dimineață:

Pasul1: Curăță blând, însă în profunzime

Deși ai putea fi tentată să îți cureți fața ca și cum ai încerca să noroiul de pe perechea de pantofi preferată, acest lucru poate înrăutăți lucrurile. Curățarea este importantă, însă o curățare excesivă, cu produse nepotrivite, poate irita pielea și poate face mai mult rău decât bine.

Sfatul nostru: spală fața cu un produs de curățare delicat, adaptat tenului gras care, însă, curăță în profunzime.

Recomandarea noastră: gel spumant purifiant EFFACLAR - purifică cu delicatețe tenul gras fără efect de uscare datorită agenților de curățare blânzi selectați riguros pentru a asigura o toleranță bună. Înlătură impuritățile și excesul de sebum, lăsând pielea curată și reîmpospătată.

Pasul2: Acționează asupra imperfecțiunilor și hidratează

După spălare, tapetează ușor fața cu un prosop curat sau un șervețel și așteaptă puțin până când pielea este complet uscată. Acum este momentul potrivit să aplici crema ce acționează asupra imperfecțiunilor și să hidratezi.

Recomandarea noastra: NORMADERM - Phytosolution Cremă dublu-corectoare - pentru tenul gras cu tendință acneică, ce corectează imperfecțiunile pielii și regenerează aspectul ei sănătos. Fluidul se absoarbe ușor și țintește imperfecțiunile, în timp ce întărește și hidratează pielea pentru 24 de ore

Pasul3: Folosește protecție solară

Fie soare, fie nori, fie caniculă, fie vânt, fie vară, fie iarnă.. protecția solară nu trebuie să lipsească din rutina zilnică. Folosește o cremă SPF pentru a proteja pielea de radiațiile UV. Mare atenție, însă, la ce produs folosești - atunci când ai o piele predispusă la acnee, trebuie să alegi o cremă cu protecție solară care să nu astupe porii sau să îți înrăutățească erupțiile.

Pasul4: Aplică machiajul.

După ce ți-ai pregătit tenul, este momentul să treci la produsele de makeup. Mare atenție ca pensulele și burețeii cu care îți aplici machiajul să fie curate. Sfatul nostru este să le cureți foarte bine după fiecare folosire. În caz contrar, acestea vor aduna în interiorul lor resturi de produse cosmetice, praf și sebum, ce favorizează apariția bacteriilor, provocând astfel o mulțime de probleme pentru pielea ta.

Rutina corectă pentru îngrijirea tenului gras cu tendința acneică pentru seară:

Pasul1: Demachiere

Atunci când vine vorba de tenul cu tendință acneică, pentru demachiere sunt recomandate produsele care nu conțin ulei - poți folosi apă micelară sau o cremă-gel care topește machiajul.

Recomandarea noastră: apa micelară EFFACLAR, un produs de curățare a feței conceput pentru tenul gras, cu tendință la imperfecțiuni. Îmbogățită cu Apă Termală La Roche-Posay, apa micelară înlătură delicat murdăria, sebumul și machiajul, lăsând pielea curată și împrospătată.

Pasul2: Curățare

Este momentul pentru o nouă curățare. Acest pas este extrem de important și nu trebuie să sari peste el.

Pasul3 și pasul4: Aplicarea tratamentului și hidratare

Important! Să ai grijă de tenul gras poate părea o luptă zilnică până în momentul în care reușești să îți faci o rutină strictă cu produsele potrivite pentru tenul tău.

Câteva sfaturi de care să ții cont:

- spală fața de două ori pe zi, atât dimineață cât și seară;

- aplică produse potrivite pentru tenul gras (încearcă produsele ce conțin ingrediente precum acid salicilic, niacinamidă, LHA, Procerad, acid glicolic);

- pentru exfoliere, caută produse de curățare blânde - nu freca niciodată tenul și nici nu exagera cu exfolierea (o dată pe săptămână este suficient)

- nu merge niciodată la culcare fără demachiere și curățare;

- nu lua tratamente fără un consult la un medic specialist;

- ai răbdare - ai nevoie de timp pentru a vedea rezultate.

foto main unsplash


Kudika
17 Decembrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.