Setari Cookie-uri

6 Tipuri de oameni care nu merită nici timpul, nici atenția și nici iubirea ta

Aceștia sunt oamenii care nu merită să fie în viața ta.

1. Oamenii care te fac să te simți vinovată că faci ceea ce este mai bine pentru tine

Trebuie să te pui întotdeauna pe primul loc. Să ai grijă de tine, de sănătatea ta mintală. Dacă alții nu îți înțeleg nevoile, nu este problema ta. Nu pune fericirea lor mai presus de liniștea ta. Nu trebuie să te sacrifici pentru a îi face pe alții să te placă.

2. Oamenii care încearcă să te manipuleze pentru a le oferi ceea ce își doresc

Nu pierde timpul cu oameni care fac pe victima și încearcă să folosească tehnici de manipulare pentru a te determina pe tine să le oferi ceea ce își doresc. Ar trebui să iei deciziile pe care le consideri cele mai potrivite pentru tine, nu deciziile pe care le vor alții. Nu este treaba ta să îi faci pe cei din jur fericiți. Învață să te transformi într-o prioritate pentru tine însăți și să te eliberezi de oamenii care doar se folosesc de tine.

Citește și:

3. Oamenii care nu îți respectă limitele impuse

Dacă nu îți respectă limitele pe care le impui, mai ales după ce ai fost foarte clară cu privire la ce te face să te simți inconfortabil, înseamnă că nu îi interesează de sentimentele tale, de ceea ce simți și ce vrei. Sunt prea egoiști pentru a se pune în locul tău. Le lipsește empatia, ceea ce înseamnă că nu ar putea înțelege niciodată prin ce treci. De fapt, nici măcar nu vor să înțeleagă.

4. Oamenii care te plac doar atunci când te pot controla

Ești responsabilă de propriile decizii. Oamenii din jurul tău nu trebuie să se aștepte să fii de acord cu ei întotdeauna. Fiecare este diferit, fiecare are propriul drum în viață. Nimeni nu trebuie să te controleze, nimeni nu trebuie să îți spună cum să îți trăiești viața. Tu ai propriile gânduri, propriile visuri, propriile opinii.

Citește și:

5. Oamenii pe care simți că nu trebuie să îi superi niciodată

Nu ar trebui să îți fie teamă să fii tu însăți în preajma unei persoane. Nu ar trebui să îți țîi în frâu sentimentele și emoțiile. Nu ar trebui să te gândești de o sută de ori înainte de a spune ce ai pe suflet pentru că îți este teamă că se vor supăra. Dacă sunt atât de imprevizibili și sensibili și nu acceptă adevărul și, mai mult, sunt întotdeauna deranjați și reacționează destul de urât atunci când ești sinceră, nu există niciun motiv să îți pierzi timpul cu ei.

6. Oamenii care te fac să lupți pentru atenția lor

Nu ar trebui să lupți din răsputeri de fiecare dată pentru atenția cuiva. Dacă nu te respectă și nu își face timp pentru tine, înseamnă că există un dezechilibru emoțional puternic între voi. Meriți să fii tratată corect. Și nu uita un lucru: oricât de ocupat ar fi cineva, dacă îi pasă de tine își va găsi întotdeauna timp pentru a petrece câteva clipe în compania ta.

Citește și:

foto main Eugene Simonenko, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.