Setari Cookie-uri

Asculta aici melodia cu care ZDOB ȘI ZDUB & FRAȚII ADVAHOV vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022

ZDOB ȘI ZDUB & FRAȚII ADVAHOV vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2022

comunicat de presa: Zdob si Zdub & Fratii Advahov vor participa la cea de-a 66-a editie a celebrului concurs Eurovision Song Contest, ce va avea loc in luna mai, in Torino, Italia. Trupa Zdob si Zdub va reprezenta pentru a doua oara Republica Moldova la Eurovision, dupa participarea din 2005, cand s-a clasat pe locul 6 in marea finala.

Zdob si Zdub & Fratii Advahov au lansat melodia "Trenuletul" la sfarsitul anului 2021 si au invitat publicul sa urce in vagon pentru a avea cea mai veselă și memorabilă călătorie cu Trenulețul.

Melodia a fost compusa intr-o sesiune de creatie in Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor - “Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia și colaborarea cu Frații Advahov a dat roade muzicale - un nou album, care va fi lansat anul acesta.

Citește și:

Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe acest album, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock’n’roll a Zdubilor.

Roman Iagupov (Zdob și Zdub) a declarat in momentul lansarii melodiei: „De mici copii veneam la gara de trenuri în orășelul Straseni, unde ne-am născut eu și colegul de trupa Mihai Gincu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chișinău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roților și a șinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chișînău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – ‘2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul Trenulețul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, speram că nu si ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul ”Moldovenii s-au născut.”

Citește și:

Vasile și Vitalie Advahov: „Pe parcursul carierei noastre muzicale am colaborat cu mulți artiști din folclor și cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoaștem de mulți ani, ne întâlneam deseori în culisele sălilor de concert. Fiind deschiși spre experimente muzicale, am găsit undă comună cu băieții din Zdob și Zdub și am combinat vioara și acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a ieșit! Suntem plini de inspirație și scoatem piesă după piesă.”

Printr-o întamplare fericită, lansarea clipului Trenulețul a coincis cu relansarea cursei de trenuri Chișinău-București, care iși sistase activitatea de ceva timp.

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.