Setari Cookie-uri

Atât de mulți oameni minunați te iubesc. Nu te focusa pe cei care aleg să nu o facă

Nu îți mai oferi inima celor care nu vor să te iubească. Nu mai lupta pentru cineva care nu vrea să facă parte din viața ta.

Viața este prea scurtă pentru a o petrece suferind după cei care nu vor să te iubească. Concentrează-te asupra sufletelor minunate care aleg să fie alături de tine zi de zi, la bine și la rău.

Nu îți mai oferi inima celor care nu vor să te iubească. Nu mai lupta pentru cineva care nu vrea să facă parte din viața ta.

Adesea, să iubești pe cineva care nu te iubește poate fi devastator. Chiar sfâșietor. Dragostea neîmpărtășită este o experiență dureroasă, peste care treci cu răbdare. Ce ai de făcut? Cum înveți să mergi mai departe? Știu că este greu și dificil, însă nu este imposibil.

foto main Lightspring, Shutterstock

Psihologii îți oferă câteva sfaturi importante pentru a trece peste o dezamăgire:

1. Acceptă adevărul brutal

Și care este acest adevăr brutal? Această persoană nu are nevoie de tine, nu te iubește și nu te vrea în viața sa. Poate că doare și nu vrei să renunți. Însă asta este greșit. Acceptă adevărul indiferent de cât de dureros ar fi. Acceptă faptul că iubești pe cineva care nu te iubește pentru că este singura modalitate prin care faci un salt uriaș către o altă direcție - și anume îmbrățișezi viitorul pe care îl meriți.

Citește și:

2. Acceptă-ți sentimentele

Nu te preface că ai trecut în doi timpi și trei mișcări peste dezamăgirea avută și că ești mai bine ca niciodată. Sentimentele nu dispar automat doar pentru că tu vrei să fugi de ele; ai nevoie de timp pentru că inima ta să se vindece cu adevărat.

3. Nu da niciodată vina pe tine pentru ce s-a întâmplat

Nu lua lucrurile personal și nu încerca să te învinovățești. De ce? Pentru că nu este vină ta. Alegerea a aparținut persoanei care nu a vrut să te includă în viața sa - și are legătură doar cu ea.

Lipsa de încredere este o piedică de la a merge mai departe cu viața ta. Renunță să mai iei lucrurile prea personal sau să te învinovățești pentru a putea să ai încredere în tine și să îți continui drumul.

Citește și:

4. Taie orice legătură cu această persoană

Să fii în legătură cu cineva peste care vrei să treci este cel mai nepotrivit mod de a te ajută să te vindeci. Da, știu că nu este ușor. Însă este complet necesar.

5. Îndrăgostește-te de tine însăți și ai grijă de inima ta

Dacă ajungi să te neglijezi doar pentru că cineva nu vrea să te iubească, cum te mai poți face fericită?

Ce ai de făcut? Îndrăgostește-te de tine, ai grijă de tine, de sufletul tău, de inima ta... fă-te fericită, amintește-ți că ai avut o viață și înainte de a te îndrăgosti de această persoană. Nu ești singură, ești înconjurată de oameni cu suflete minunate, ce aleg să te iubească zi de zi, clipă de clipă, la bine și la rău.

foto main Goba Bali Studio, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.