Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie 4 gânduri negative de care să te eliberezi imediat

Iată care sunt acele gânduri negative de care trebuie să te eliberezi imediat: 

Știai că sentimentele negative sunt stocate în corpurile noastre și ajung să ne facă să ne simțim stresați? Când nu ne eliberăm de aceste emoții, ele se acumulează în interiorul nostru până când în cele din urmă explodăm. Este o problemă masivă în lumea modernă deoarece mulți oameni se simt prinși în anumite situații. Acest lucru duce la stres și poate cauza nenumărate probleme de sănătate.

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl știm este că nu circumstanțele sunt cele care duc la sentimente negative, ci percepțiile noastre. Pentru a trăi o viață fericită și împlinită, este esențial să ne eliberăm gândurile și sentimentele distructive. Procedând astfel, ne vom simți sufletul mult mai relaxat și mai liniștit și ne vom conecta cu viața noastră și oamenii din jur la nivel mai profund.

Citește și:

Iată care sunt acele gânduri negative de care trebuie să te eliberezi imediat:

1. Gândul că ești blocată în această viață

Știi acel sentiment când ai atât de multe visuri și obiective, însă parcă nu te poți da jos de pe canapea să lupți pentru ele? Sau când te simți că un spectator al propriei vieți și priveșți cum totul trece pe lângă tine? Acest sentiment blocat înseamnă că ai prins energie negativă undeva în mintea ta sau în corpul tău. Trebuie să îți dai seama din ce cauză se întâmplă acest lucru și cum poți depăși situația în care te afli.

Poate că este doar un semn că trebuie să îți schimbi rutina sau să încerci ceva nou. Sau poate că trebuie să iei unele măsuri mai radicale.

Citește și:

2. Gândul că te simți vinovată

Vinovăția se manifestă în conștiința noastră atunci când suntem prea duri cu noi înșine. S-ar putea să reluăm evenimentele din trecut și să continuăm să ne învinovățim sau să ne simțim vinovați în prezent pentru că ne-am luat timp să ne odihnim în loc să fim productivi 24/7. Această emoție toxică face ca atât de mulți oameni să sufere inutil.

Dacă ai prea multe așteptări de la tine și de la oamenii din jurul tău în mod natural te simți dezamăgită și rușinată atunci când lucrurile nu ies așa cum îți dorești (și asta deoarece așteptările avute sunt nerealiste). Când descoperi că acest sentiment negativ se strecoară în mintea ta, amintește-ți că ești acolo unde trebuie să fii și nu trebuie să faci nimic pentru a fi mândră de tine.

Citește și:

3. Gândul că te simți copleșită

Acest sentiment negativ apare atunci când ai prea multe lucruri pe cap - ai multe taskuri de care trebuie să te ocupi pe plan profesional, ai multe probleme pe plan personal, ai mulți oameni pe care trebuie să îi faci fericiți. Nu uita să eliberezi puțin pedala de accelerație când te simți epuizată. Nu este nimic greșit în a lua o pauză de la tot și a avea grijă de tine. Tu ești cea mai importantă, așa că pune-te pe primul loc și odihnește-te, încarcă-ți bateriile când nu mai poți astfel încât să reușești să faci tot ce vrei.

4. Gândul regretului

Regretul îți scade nivelul de energie pentru că te ține blocată în trecut. Nu are rost să ne oprim asupra greșelilor din trecut deoarece nu mai poți schimba rezultatul. Iartă-te pentru orice simți că ai făcut greșit și mergi mai departe cu viața ta. Amintește-ți lecția importantă și învăț-o bine-bine, însă nu te lasă pierdută în detalii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.