Setari Cookie-uri

5 Lucruri mici, dar importante, pentru care ar trebui să începi să îți faci timp din nou 

Oricât de ocupată ai fi, fă-ți timp pentru aceste lucruri mărunte. Sunt mai importante decât crezi tu. 

Aceasta este o nouă zi. Acesta este un nou început. Aceasta este șansa ta de a fi fericită aici și acum.

Trece pe lista ta aceste lucruri mici, dar importante, pentru care ar trebui să începi să îți faci timp din nou și include-le din nou în viața ta:

1. Este timpul să începi să te bucuri din nou de momente de liniște

Asigură-te că în fiecare zi ai puțin timp doar pentru tine - câteva momente de liniște departe de agitația cotidiană, în care să nu te gândești la probleme, să nu cauți soluții și nici să te stresezi prea mult. Găsește timp în fiecare zi pentru a nu fi ocupată - cel puțin de două ori pe zi, pentru câteva minute, retrage-te din viața obișnuită și bucură-te de liniște: meditează, ascultă melodia ta preferată, ascultă un scurt podcast, stai în liniște, fără a face nimic, scrie într-un jurnal, citește câteva pagini dintr-o carte.

Citește și:

2. Este timpul să începi să îți permiți să înveți din greșelile făcute

Cea mai mare greșeală pe care mulți oameni o fac este să trăiască cu teama constantă că vor face greșeli. Viața este prea scurtă pentru a te mustra pentru ce ai făcut în trecut. La urma urmei, greșelile sunt la fel de sigure ca apusul soarelui. Așadar, de ce să îți pierzi energie evitând inevitabilul? Ce poți face cu adevărat este să îți permiți să faci greșeli astfel încât să înveți din ele, să te dezvolți, să creșți și să te ajuți să devii cea mai bună versiune a ta.

3. Este timpul să te bucuri pentru micile victorii ale fiecărei zile

La finalul zilei gândește-te că poate nu a fost o zi extraordinară, însă cu siguranță a fost una frumoasă. Găsește acele mici victorii din fiecare zi; observă aceste lucruri și bucură-te pentru ele. Antrenează-ți mintea să vezi ce este corect, ce este pozitiv, ce este frumos. Fericirea vieții tale depinde în mare măsură de calitatea gândurilor tale.

Citește și:

4. Este timpul să începi să răspândești bucurie din nou în jurul tău

Alege să fii schimbarea pe care vrei să o vezi. Iubește fără teamă și fără limite. Niciun act de dragoste sau bunătate, oricât de mic ar fi, nu este irosit. Cea mai bună parte a vieții tale nu constă doar în a supraviețui, ci în a prospera cu pasiune, compasiune, unor, generozitate și bunătate. Îmbunătățește-ți viața ta și ajută-i și pe cei din jurul tău. Zâmbește și ajută-i și pe ceilalalți să zâmbească. Dacă nu ai puterea de a face fericit pe cineva, atunci încearcă să îl ajuți să elimine tristețea din viața sa. Cum? Cu acte mărunte, simple.

5. Este timpul să fii recunoscătoare pentru viața pe care o trăiești

Nu te mai concentra asupra trecutului și nu îți mai face griji cu privire la viitor. A venit momentul să trăiești aici și acum și să înveți să îți iubești viața așa cum este, să fii fericită cu ce ai. Cum poți face asta? Cultivând arta recunoștinței. Învață să fii recunoscătoare pentru ceea ce trăiești în aceste momente. Iubește cine ești, iubește viața cu bune și cu rele.

Citește și:

foto main lisima, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.