Setari Cookie-uri

3 Lucruri dificile pe care trebuie să începi să le faci pentru tine în zilele grele

Zilele grele sunt necesare pentru că din ele înveți cel mai mult. Cele mai dificile zile sunt cele care te fac mai puternică, te ajută să crești și te determină să fii cu adevărat curajoasă și să te transformi în cea mai puternică persoană din lume.

Atunci când simți că nu mai poți duce multe, când ești cu moralul la pământ, când problemele te acaparează și stresul pune stăpânire pe tine, reamintește-ți că până acum ai reușit să treci peste orice obstacol ți-a scos în cale viața. Ești aici, nu? Asta înseamnă că ai răzbit și ai mers mai departe. Alege să fii mândră de tine!

Următoarele sfaturi sunt simple, însă extrem de importante, și îți vor oferi un punct de plecare general pentru a găsi în tine puterea de a merge mai departe atunci când ai cea mai mare nevoie să nu te dai bătută:

1. Trebuie să începi să îți schimbi gândurile

Cel mai probabil tu nu ești complet responsabilă pentru tot ce ți s-a întâmplat în trecut sau pentru tot ce ți se întâmplă acum, însă trebuie să fii responsabilă pentru anularea tiparelor de gândire cu privire la aceste circumstanțe.

Citește și:

Trebuie să înveți să fii mai optimistă pentru a putea trăi mai frumos.

Cheia este să înțelegi că indiferent de ceea ce se întâmplă, poți alege modul în care răspunzi vieții. Cea mai mare armă pe care o ai împotriva anxietății, negativității și stresului este capacitatea ta de a alege un gând prezent în detrimentul altuia - așadar, trebuie să înveți să îți antrenezi mintea să profite de ceea ce ai în față ta chiar și atunci când lucrurile nu stau așa cum îți dorești. Da, poți schimba felul în care gândești. Și odată ce faci asta, stăpânești un mod de a fi și îți permiți să fii fericită cu adevărat.

2. Trebuie să începi să pui la îndoială poveștile pe care ți le spui

Citește și:

Provocarea mea pentru tine este următoarea: ori de câte ori simți cum se acumulează tensiunea și drama în interiorul tău, întreabă-te:

- care este povestea pe care mi-o spun chiar acum?

- sunt absolut sigură că această poveste este reală?

- cum mă simt și cum mă comport când îmi spun această poveste?

- ce aș putea să fac în acest moment pentru a aduce liniște și pace în viața mea?

Fă tot posibilul să te detașezi în mod conștient de povestea pe care ți-o spui. Intră mai adânc în realitate, nu privi doar suprafața poveștii. Investighează, observă, analizează.

3. Scapă de obiceiul de a trage concluzii negative

Scopul este de a reîncadra în mod eficient gândurile și poveștile tale negative astfel încât acestea să se bazeze în întregime pe realitate, să le detașezi de dramele inutile și să te concentrezi pe următorul pas pozitiv înainte care poate fi făcut chiar în momentul prezent.

Citește și:

Amintește-ți că gândirea negativă te împiedică să vezi și să experimentezi rezultatele pozitive și neutre ale vieții - chiar și atunci când acestea se întâmplă foarte des.

Avem și un exercițiu pentru tine: evaluează și elimină semnificațiile negative pe care le atribui situațiilor care nu corespund așteptărilor tale. De exemplu:

- în loc să îți spui "Nu m-a sunat deloc astăzi, clar nu îi pasă de mine." spune-ți "Poate că a fost ocupat cu probleme la muncă"

- în loc să îți spui "Dacă nu pot face asta bine înseamnă că nu sunt suficient de inteligență." spune-ți "Am nevoie de mai mult timp, trebuie să învăț acest proces."

foto main cosmaa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.