Setari Cookie-uri

Opera lui Vincent van Gogh ia forma LEGO

Tabloul emblematic de Vincent van Gogh reimaginat în noul set LEGO Ideas Starry Night

comunicat de presa:

Grupul LEGO a dezvăluit setul LEGO® Ideas The Starry Night, un omagiu adus tabloului faimos de Vincent van Gogh. Acest set superb a fost conceput de Truman Cheng, un fan LEGO de 25 de ani, din Hong Kong, prin intermediul platformei LEGO Ideas. Setul a fost creat în colaborare cu Muzeul de Artă Modernă din New York.

LEGO Ideas Starry Night va fi expus în premieră națională în cadrul Art Safari, cea mai importantă expoziție-eveniment derulată anual în București. Astfel, în intervalul 1-5 iunie, replica LEGO Ideas Starry Night se va alătura operelor naționale și internaționale expuse în cadrul Palatului Dacia-România.

Setul tridimensional redă în formă LEGO cunoscutul tablou creat de Vincent van Gogh în 1889, cu accent pe urmele de pensulă și opțiunile de culori. Inspirat de peisajul văzut de la fereastra sa din azilul din cadrul Mănăstirii Saint-Paul din Saint- Rémy, Franța, unde artistul a petrecut 12 luni, Noapte Înstelată este una dintre cele mai cunoscute lucrări post-impresioniste, fiind deseori expusă în cadrul MoMA, încă din 1935.

Citește și:

Iubitorii de artă pot schimba paleta de culori cu cărămizi LEGO și recrea una dintre cele mai recognoscibile opere de artă din lume. De la stelele sclipitoare și luna fermecătoare, la satul de la bază, Provence, pictura lui van Gogh a fost adusă la viață sub formă LEGO, captând totodată și urmele de pensulă emblematice.

Pentru a-l onora pe artist, setul include și o minifigurină van Gogh, cu pensulă, paletă, șevalet și o pictură minusculă, ce poate fi atașată pentru a reda impresia că acesta pictează scena. Setul complex poate fi expus și pe perete, datorită unui accesoriu care poate permite agățarea acestuia.

„A fost un bun antrenament mental să inventez trucuri și tehnici care pot reda pictura originală. Urmele de pensulă au mai multe direcții, în lună și în norii ondulați, așa că a fost nevoie de o metodă creativă care implică cleme și suporți.”, a menționat Truman Cheng, doctorand și fan LEGO. În timp ce dezvolta conceptul inițial acesta a realizat că atunci când piesele sunt suprapuse aleatoriu, arătau ca semnătura emblematică a lui van Gogh.

Citește și:

Odată ce ideea lui Truman a primit 10.000 de voturi din partea comunității de fani LEGO, a fost luată în considerare spre dezvoltare de către Grupul LEGO. „Ceea ce face Noaptea Înstelată să fie irezistibilă sunt culorile vibrante și urmele de pensulă, care spun povestea visului nesfârșit al umanității pentru lucruri mai bune. Designul lui Truman este o operă de artă – ne arată cum multe elemente LEGO diferite și tehnici pot fi folosite pentru a reda tabloul emblematic. În cadrul Grupului LEGO vrem să inspirăm lumea să fie creativă, așadar suntem extrem de mândri că am adus acest set la realitate în colaborare cu o instituție recunoscută precum MoMA, permițându-le totodată fanilor să devină cât mai creativi cu ajutorul cărămizilor, să creeze și să expună propriile opere de artă.”, a menționat Federico Begher, Head Global Marketing, discutând decizia de a transforma ideea în realitate.

Citește și:

„În cadrul MoMA salutăm oportunitatea de a conecta arta și audiențele și ne bucurăm că luăm parte la această nouă experiență prin care opera lui van Gogh poate fi descoperită, și care inspiră persoane de toate vârstele să devină mai creative.”, a declarat Sarah Suzuki, Associate Director, Muzeul de Artă Modernă

Setul va fi disponibil pe 25 mai exclusiv pentru comunitatea LEGO VIPs (www.lego.com/VIP) și pentru membrii MoMa (https://membership.moma.org/). Începând cu 1 iunie 2022, setul va fi disponibil la nivel global, la prețul recomandat de 849.99 RON, pe www.Lego.com/starry-night, în magazinele LEGO și în magazinul de design MoMa din New York sau online pe store.moma.org

PRODUCT INFO: LEGO® IDEAS STARRY NIGHT SET (SKU: 10300)

  • Vârstă: 18+
  • Dimensiuni:
    • L: 38 cm
    • W: 21 cm
    • H: 28 cm
  • 1.552 piese
  • Preț: 849.99 RON
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.