Setari Cookie-uri

Destine perfecte în vieți imperfecte: Ce este destinul și cine ni-l hotărăște?

Care este adevăratul sens al destinului?

Potrivit DEX, destinul este descris ca "soarta, viitor" sau "forță sau voință supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului."

Mai mult, dacă ne continuăm search-ul în lumea vastă a internetului, aflăm că destinul unei persoane este tot ceea ce i se întâmplă în timpul vieții, inclusiv ceea ce se va întâmplă în viitor, mai ales atunci când este considerat a fi controlat de cineva sau de altcineva. Însă noi spunem că suntem stăpâni pe propriul nostru destin. Așa să fie oare?

Cine ne hotărăște destinul?

Noi? Sau destinul este deja scris de către divinitate?

În mai multe momente ale vieții noastre avem tendința să ne întrebăm cine ne hotărăște destinul și care este adevăratul motiv pentru care suntem aici, pe această planetă.

Citește și:

În zilele în care frustrați, în care nu putem controla absolut nimic, spunem că destinul ne este deja scris. În zilele în care ne simțim puternici și ne bucurăm de reușite și victorii, suntem de părere că noi suntem la cârma destinului nostru.

Valoarea destinului unui om

Destinul este același cu scopul? Nu, însă scopul este cel care da un sens vieții noastre. Și ar fi bine să înțelegem că scopul tuturor este să fim prezenți aici pe pământ.

Scopul vieții noastre este să ne conectăm cu ceilalți și, făcând acest lucru, reușim să transformăm misiunea vieții noastre într-una foarte clară.

Este misiunea noastră întotdeauna una ușoară? Sau clară? Probabil că nu.

Misiunea vieții tale nu este aceeași ca cea dela 20 de ani... și nici aceeași ca în urmă cu un an. Aceasta se schimbă de la o perioadă la alta, de la o întâmplare la alta, de la o transformare a noastră la alta.

Citește și:

Pe măsură ce viețile noastre continuă să treacă, este firesc ca valorile noastre să se schimbe odată cu aceste transformări. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem în astfel de situații este următoarea: în mijlocul haosului și în furtuna evenimentelor din viața noastră, ce continuă să conteze pentru noi după atâția ani?

Misiunea vieții noastre se rezumă la acea voce constantă care trimite în mod repetat semnale și stârnește acel val de emoții, entuziasm și ambiție. Deși poate părea neclar, este singurul lucru care nu se schimbă niciodată:

- ți-a plăcut întotdeauna să ajuți oamenii?
- ți-a plăcut întotdeauna să găteșți?
- ți-a plăcut întotdeauna să faci bijuterii homemade?

Atunci acordă mai multă atenție acestor lucruri pe care poate până acum le considerai banale.

Citește și:

Citate despre destin

Mai jos vă las cu câteva dintre cele mai frumoase citate despre destin:

"Nu știu care va fi destinul vostru, dar știu un singur lucru: cei dintre voi care vor fi cu adevărat fericiți sunt aceia care vor fi căutat și vor fi găsit cum să se pună în slujba unui ideal." - Albert Schweitzer

„Uneori ne întâlnim destinul chiar pe drumul pe care am luat-o că să ne ferim de el...” - La Fontaine

„Alegerea, şi nu şansa, îţi determină destinul.” - Jean Nidetch

"Gândurile conduc către scopuri, scopurile se transformă în acțiune, acțiunea formează obiceiuri, obiceiurile decid caracterul, iar caracterul ne hotărăște destinul." - Tyron Edwards

„Destinul conduce jumătate din viața unui om. Pe cealaltă o conduce caracterul.” - Alfred de Vigny

Citește și:

"Fiecare om are destinul său; singura regulă este să-l accepte şi să-l urmeze oriunde l-ar duce." - Henry Miller

„Dacă nu îţi controlezi destinul, altcineva o va face în locul tău.” - Jack Welch

"Destinul final al omului este să devină una cu Puterea divină care guvernează și susține creația și creaturile ei." - Alfred A. Montapert

"Problemele noastre sunt o creație a omului, deci pot fi rezolvate de către om. Nicio problemă a destinului uman nu este dincolo de ființele umane." - John F. Kennedy

"Destinul este o limită, tot ce ne mărgineşte noi numim destin." - Ralph Waldo Emerson

„Omul trebuie să-şi aleagă, şi nu să-şi accepte destinul.” - Paulo Coelho

„Ar trebui să confruntăm destinul cu curaj.” - Friedrich Nietzsche

Citește și:

"Nicio trompetă nu răsună atunci când sunt luate deciziile importante pentru viața noastră. Destinul își face apariția într-un mod tăcut." - Agnes DeMille

"Destinul nu depinde de întâmplare, ci de alegere." - William Jennings Bryan

Influențarea destinului

Îți poți influența destinul?

Îți poți influența destinul prin alegerile pe care le faci. Modul în care te gândești la viața ta poate schimba modul în care acționezi asupra ei și felul în care alegi să o trăiești. Iar în momentul în care schimbi modul în care simți, gândești și acționezi, îți poți schimba radical nu doar prezentul, ci și viitorul. Prin urmare, promite-ți să faci alegeri mai bune astăzi pentru a fi mai fericită mâine. Puterea destinului este în mâinile tale.

Citește și:

foto main MoVille, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.