Setari Cookie-uri

4 Lucruri care te împiedică să îți vindeci sufletul după o despărțire

Iată care sunt acele lucruri care te împiedică să te vindeci după o despărțire. Nu lăsa ca aceste obstacole să îți stea în calea vindecării: 

Cu toții știm că despărțirile sunt sfâșietoare. Acestea dor enorm și lasă răni adânci în suflet. Procesul de vindecare este unul important și durata lui este diferită de la o persoană la alta. Din păcate, multora dintre noi ne este greu să înțelegem cum să facem față sănătos unei despărțiri. Și asta este de înțeles. O despărțire este atât de dificilă încât este absurd să ne așteptăm să gândim rațional. Totuși, unele lucruri sunt obstacole clare în procesul nostru de vindecare - acestea devin greșeli pe care le facem când încercăm să ne vindecăm și trebuie să învățăm să le evităm astfel încât să trecem mai ușor și mai repede peste toată durerea și să începem un nou capitol al vieții noastre.

Citește și:

Iată care sunt acele lucruri care te împiedică să te vindeci după o despărțire. Nu lăsa ca aceste obstacole să îți stea în calea vindecării:

1. Nu stabilești limite pentru tine

O parte vitală a confruntării cu o despărțire este să stabileșți care sunt nevoile tale. Unii oameni au nevoie de prieteni, alții vor să fie singuri ceva timp.

Psihologii îți recomandă ca, în timp ce parcurgi procesul de vindecare, să nu încerci să contactezi cealaltă persoană. Acest lucru ar putea fi nesănătos pentru amândoi pentru că, trecând prin fazele de negare, este posibil să ajungi să încerci să convingi cealaltă persoană să se întoarcă la tine. Prin acest proces nu doar că nu îi respecți nevoile, ci îți îngreunezi și ție vindecarea.

Citește și:

De aceea trebuie să stabilești limite stricte pentru tine și, pentru binele tău, fă tot posibilul pentru a le respecta.

2. Vrei să intri într-o altă relație mult prea repede

După o despărțire (mai ales dacă a fost o relație de lungă durată), oamenii se trezesc pe un teritoriu necunoscut - sunt din nou singuri și trebuie să își reconfigureze viața.

Este dificil să înveți să fii din nou singură, însă acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine. Nu încerca să intri într-o altă relație doar pentru că îți este teamă de singurătate - pentru că așa îți vei distrage atenția de la adevăratele tale sentimente, îți vei umple timpul și mintea cu noi emoții și nu vei putea să procesezi prin ce ai trecut și să te vindeci cu adevărat.

Citește și:

Ascunzându-ți adevărata durere nu faci altceva decât să fugi de ea - însă aceasta va tot crește și, în cele din urmă, te va copleși. Cu cât te ascunzi mai mult de ea, cu atât îți va fi mai greu să te vindeci.

O despărțire înseamnă să pierzi o parte din viața ta - așa că dă-ți voie să fii tristă, să plângi și să suferi.

3. Îți compari experiența

Când oamenii trec prin ceva traumatizant, ei tind să imite ceea ce au văzut că fac alți oameni în experiențe similare. Relațiile sunt diferite, oamenii sunt diferiți. Așadar, nu mai compara, ci încearcă să îți dai seama ce este mai bine pentru tine.

Unii oameni se învinuiesc dacă procesează lucrurile diferit. Dacă nu se vindecă după câteva luni ei ajung să creadă că este ceva în neregulă cu ei: "A trecut deja un an, ar trebui să fiu bine. Ce se întâmplă cu mine?". Însă vindecarea este diferită de la om la om. Dacă te compari în continuare cu alți oameni, vei adopta comportamente care nu sunt potrivite nevoilor tale.

Citește și:

Dă-ți timpul necesar să te vindeci și, cel mai important, intră în acest proces de vindecare fără să te uiți în stânga și în dreapta. Nu te inspira de la nimeni, nu te compara cu nimeni. Vindecă-te cum simți tu că este mai bine pentru tine.

4. Simți că nu ai avut acel final pe care îl meritai

Cauți răspunsuri la întrebări și ești dezamăgită pentru că nu ai avut acel final pe care îl meritai. Însă nu trebuie să te mai concentrezi pe ce s-a întâmplat și nici să mai ai așteptări de la cel care te-a rănit. Tu trebuie să înțelegi că s-a terminat, să accepți acest lucru și să mergi mai departe cu viața ta.

Dacă viața ta depinde de un răspuns sau un motiv, s-ar putea să nu primești niciodată aceste lucruri. Nu există nimic pe care fostul tău partener să îl poată facă sau spune pentru a te ajuta să mergi imediat mai departe.

Citește și:

Găsește în sufletul tău puterea de a nu te mai interesa nimic din ce s-a întâmplat astfel încât să îți poți continua singură drumul în această viață. Te așteaptă un nou capitol, pregătește-te pentru el.

foto main Eva Gamayun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.