Setari Cookie-uri

Filme de autor la Cinema în aer liber, pe Insula Artelor din Parcul Titan

De pe 16 august și până pe 11 septembrie, cinematograful itinerant Cinema în aer liber poposește pe Insula Artelor din Parcul Titan și aduce anul acesta pe marele ecran 20 de filme: zece dintre cele mai bune producții din ultimul an, o selecție de filme cu tematică istorică, centrată pe personaje celebre și una cu unele dintre cele mai apreciate filme ce au ca tematică „mit versus realitate”.

comunicat de presa: Acestea vor putea fi urmărite la București, timp de 4 săptămâni, de marți până duminică. Intrarea la proiecții este liberă iar programul complet este disponibil pe https://cinemainaerliber.ro/.

Programul primei săptămâni este:

Marți, 16 august – Anii noștri de glorie, regia: Gabriele Muccino, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff

Premii: 1 premiu Italian National Syndicate of Film Journalists 2020 și 12 nominalizări

Detalii: AP12, 129 min., dramă, Italia

Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenţi idealişti, Paolo, Giulio şi Riccardo, sunt nedespărţiţi şi împart totul frăţeşte. Între ei îşi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constantă a vieţii lor. Dar timpul trece, iar viaţa îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regăsi şi se vor pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi mai ales cu trecerea timpului.

Citește și:

Trailer:

Miercuri, 17 august – Marie Antoinette, regia: Sofia Coppola, cu Kirsten Dunst

Premii: 1 premiu Oscar 2007, 1 premiu Cannes 2006 si 1 nominalizare

Detalii: AG– audiență generală, 2006, 120 min., dramă, SUA

Sinopsis: Kirsten Dunst interpretează rolul tinerei prințese a cărei soartă a devenit izvor de mit și legendă. Povestea începe când Maria Antoaneta, la numai 14 ani, este smulsă din casa părintească și din grupul ei de prieteni și trimisă în sofisticata și decadenta curte de la Versailles, în strălucitorul palat de lângă Paris.

Maria Antoaneta nu este decât un pion în această căsătorie aranjată, al cărei unic scop este întărirea relațiilor politice între două națiuni. Soțul ei adolescent, Ludovic (Jason Schwartzman), Delfinul, este moștenitorul tronului Franței. Dar Maria Antoaneta nu este deloc pregătită pentru a fi blajina regină pe care Franța și-o dorește. În spatele toaletelor luxoase, ea este o tânără femeie speriată și confuză, înconjurată de detractori răutăcioși, lingușitori nesinceri și bârfe. Prinsă în capcană de convențiile noului ei regim de viață, Maria Antoaneta trebuie să găsească o cale pentru a se integra în complexa și înșelătoarea lume a Versailles-ului.

Citește și:

Trailer:

Joi, 18 august – Belle, regia: Mamoru Hosoda

Detalii: AG, 121 minute, animație, Japonia

Sinopsis: Vârsta adolescenței este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuiește alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-și creeze un cont pe „U”, o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreață care se bucură de succes și popularitate. În „U” întâlnește o creatură înfricoșătoare, care locuiește singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie sau să explice celorlalți rănile de pe corp. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări și iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

Citește și:

Trailer:

Vineri, 19 august – Iluzii pierdute, regia: Xavier Giannoli, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff

Premii: 7 premii César Awards, France 2022, 1 premiu Lumiere Awards, France 2022 și 16 nominalizări

Detalii: N15 - Nerecomandat sub 15 ani, premieră în România, 149 min., Franța, Belgia

Sinopsis: O adaptare cinematografică a romanului Iluzii pierdute, de Honoré de Balzac, filmul lui Xavier Giannoli spune povestea lui Lucien Chardon, un tânăr chipeș, talentat și cultivat, din Angoulême, care își caută fericirea și progresul pe scara socială în brațele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă decât el, iubitoare de arte și dezgustată de viața grosolană a provinciei.

Citește și:

Trailer: https://youtu.be/6Tg4KClNRPU

Sâmbătă, 20 august – Unde este Anne Frank?, regia: Ari Folman, cu: Emily Carey, Michael Maloney

Premii: 1 premiu Luxembourg City Film Festival 2022 și 3 nominalizări

Detalii: AG, 99 minute, animație, istoric, Belgia

Sinopsis: Filmul urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezește, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde pornește în căutarea ei, simțind că este în viață undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o șochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moștenirea lăsată de Anne.

Citește și:

Trailer: https://youtu.be/ODgTWzpoX9c

Duminică, 21 august – Lecții de persană, regia: Vadim Perelman, cu: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schütter

Premii: 3 premii East-West: Golden Arch International Film Awards 2021, 1 premiu Film by the Sea International Film Festival 2021, 1 premiu Moscow Jewish Film Festival 2021, 1 premiu Valladolid International Film Festival 2020 și 13 nominalizări

Detalii: 2021, Dramă, 127 min., Germania

Sinopsis: În Franța anului 1942, tânărul evreu belgian Gilles (Nahuel Pérez Biscayart) este arestat de trupele SS și trimis împreună cu alți evrei într-un lagăr. Pentru a-și salva viața, acesta pretinde că este persan și primește periculoasa misiune de a-l învăța Farsi pe Klaus Koch (Lars Eidinger), ofiţerul care administrează bucătăria lagărului şi care visează să deschidă un restaurant în Iran imediat după terminarea războiului. Cu ajutorul unor trucuri ingenioase Gilles inventează zilnic cuvinte în Farsi, pe care ulterior i le predă lui Koch, însă relația specială care se leagă între cei doi provoacă invidie printre ceilalți prizonieri și soldați. Dar oare pentru cât timp va putea fi păstrat secretul lui Gilles?

Citește și:

Trailer: https://youtu.be/5FdRKMQMj4o

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Deși pe insulă, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiții de siguranță și distanțare socială.

„Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Zile și Nopți, IQads, spotmedia.ro, The Institute, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, LiterNet.ro, Cinemap, Cinefan, movienews.ro, filme-carti.ro, PRwave, Iqool, Munteanu, Smark.

Detalii despre filme, programul complet și regulament pot fi găsite pe site-ul www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro.

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.