Setari Cookie-uri

Povestire zen: Imaginează-ți problemele și durerea ca pe un pumn de sare. Tu unde le verși?

Citiți o povestioară zen cu tâlc care circulă pe internet și care ne învață cum să facem față durerii care ne vizitează uneori din diverse motive, privind în schimb asupra părții luminoase a vieții, dintr-o perspectivă mai amplă.

Povestire zen: Imaginează-ți problemele și durerea ca pe un pumn de sare. Tu unde le verși? Într-un pahar cu apă sau într-un lac cu apă lină? Durerea este doar o mică parte din viață, ea vine și trece, în timp ce bucuriile, frumusețea și restul ocupă un loc infinit mai mare și ar fi bine să ne concentrăm asupra lor, înconjurându-ne în același timp cu tot ceea ce ne bucură sufletul.

Un tânăr se simțea tare nefericit și nu își mai găsea împlinirea în nimic așa că s-a gândit să își viziteze maestrul, un bătrân cunoscut în întreg ținutul pentru înțelepciunea sa și pentru faptul că ducea o viață aproape sfântă, în pace și echilibru.

“Duc o viață foarte tristă, maestre, și nu știu ce să mai fac ca să o schimb, am multe probleme. Mă poți ajuta să găsesc o soluție? Văd că este frumusețe în jur, dar mă lasă rece, fiindcă înăuntrul meu este durere.”

Citește și:

Citeste continuarea pe garbo.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.