Setari Cookie-uri

Lasă trecutul în spate pentru a putea îmbrățișa viitorul 

Câți dintre noi rămânem prinși în trecut pentru că nu vrem să renunțăm la ce a fost fără să ne gândim că nimic nu mai poate fi ca înainte?

Pare logic să înțelegi că nu totul în această viață este menit să dureze pentru totdeauna și că vei renunța la trecut pentru a o lua de la capăt, pentru a începe un nou capitol. Însă, când vine vorba de inimă, logică este scrisă într-o limbă pe care nu o înțelegem.

Este ușor să spui că vei alerga în viitor fără nicio teamă, fără niciun fel de obligații, fără să te mai gândești la ce a fost și că vei începe din nou. Însă știm cu toții că o inimă frântă are nevoie de timp pentru a se vindeca. Toate rănile pe care le ai acum în suflet au puterea de a te face mai puternică și de a te ajuta să alegi mai bine în viitor. Nu ar trebui să porți pe umerii tăi toată suferința din trecut. Nu ar trebui să cari după tine valiza de amintiri grele.

Citește și:

Când pierzi o relație care odată se potrivea cu ceea ce erai pare aproape imposibil să renunți atunci când apare momentul. Suntem condiționați să credem că dragostea este menită să fie îndurată cu orice preț, chiar dacă nu mai este deloc cum ar trebui să fie.

Însă... de ce să rămâi în trecut și să te hrănești doar cu durere? De ce să ții de ceva ce nu mai există în momentul prezent? De ce să nu o iei de la capăt și să îți oferi șansa unui nou început?

Auzim povești despre iubirea necondiționată care se bazează pe o realitate falsă. Suflete pereche, șirul roșu invizibil care ghidează oamenii împreună. Căutăm povești pline de a doua șansă și stele care se aliniază pentru că toate acestea ne dau speranță. Ne oferă ceva în care să credem atunci când totul în interior se simte haotic și greu.

Citește și:

Toate aceste povești romantizeaza ideea că dragostea trebuie să doară pentru a fi reală. Credem că dragostea înseamnă să ai ceva special încât nicio altă persoană nu poate înțelege ce se întâmplă. Că trebuie să aștepți să se întoarcă... pentru că nu despre asta este dragostea adevărată? Despre a doua șansă? Despre a nu renunta la iubire? Credem că dragostea înseamnă să permitem cuiva să țină mereu o bucată din inima noastră, chiar și după ce aceasta a fost spulberată în milioane de bucăți.

Nu vorbim despre toxicitate. Nu vorbim despre durere. Nu vorbim despre suferință. Nu vorbim despre dependență.

Ei bine, este momentul să schimbăm lucrurile. Iubirea nu este că în filme. Iubirea nu vine cu gesturi grandioase pe care le vedem în filme. Oamenii spun că dragostea este complicată și, în anumite privințe, acest lucru este complet adevărat, însă nu în felul în care alegi persoană pe care o iubești. Nu ții cu dinții de o relație care nu funcționează. Nu lupți doar tu atunci când sunt probleme. Nu renunți la tine pentru a ii face lui pe plac. Nu, nici vorbă.

Citește și:

Dă drumul trecutului pentru a îți putea îmbrățișa viitorul. Viața nu este menită să fie grea. Relațiile nu sunt menite să fie dificile. De ce să ții cu dinții de ceva ce nu mai este? De ce să înduri atât de multă suferință? Eliberează-te de durere, de furie și de regrete și mergi mai departe cu viața ta. Ia-o de la capăt. Alege să te vindeci de poverile trecutului și să îți deschizi inima către noi experiențe. Ești menită să fii fericită, să te bucuri de viață, să trăiești și să te bucuri de tot ce este mai frumos. Așa că alege să închizi ușa trecutului și să continui pe drumul tău. Vei găsi ce ai nevoie. Vei găsi fericirea adevărată. Vei găsi iubirea pe care o cauți.

foto main unsplash

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.