Setari Cookie-uri

Sper ca în această vară să decizi că este momentul să îți trăiești viața... în loc să încerci să deslușești tainele destinului

Sper ca în această vară să înțelegi, în sfârșit, că nu este nimic de înțeles în viață... însă există o mulțime de moduri de a o trăi cu adevărat. 

Vine un moment în viața noastră când parcă vrem să știm încotro ne îndreptăm. Presiunea este din ce în ce mai greu de suportat pe măsură ce vedem că alții au totul pus în ordine, știu ce vor să facă pe viitor, au planuri mărețe... în timp ce noi nici nu știm ce ne rezervă ziua de mâine.

În fiecare anotimp plănuim numeroase lucruri în speranța că până la sfârșitul acestuia vom avea ceva de care să fim cu adevărat mândri. Tânjim după o mulțime de realizări, vrem să ne împlinim visuri și să le arătăm tuturor tot ce am făcut. Și după câteva săptămâni de la aceste rezoluții ne simțim deja epuizați și foarte frustrați pentru că lucrurile nu ies deloc așa cum ni le-am imaginat noi.

Citește și:

Însă... vrei să știi un mic secret? Aceste lucruri nu ți se întâmplă doar ție. Cu toții trecem prin asta. Fiecare persoană are propria poveste, propriile visuri, propriile bătălii, propriile lupte. Nu mai privi în stânga și în dreapta, nu te mai inspira de la alții și nu mai încerca să deslușești viitorul. Schimbă lucrurile, trăiește pentru acum... și vei vedea cum totul se va schimba.

Adevărul este că viața nu este menită să fie înțeleasă. Ea este menită să fie trăită. Suntem meniți să petrecem acele 24 de ore din zi așa cum credem că ar trebui, nu să încercăm să fim înaintea tuturor. Suntem meniți să ne bucurăm de lucrurile simple, să cultivăm fericire în inimile noastre și să apreciem darurile pe care Universul ni le oferă.

Citește și:

Trăim și, pe parcurs, ajungem să rezolvăm tot și să punem piesele de puzzle în ordinea corectă. Nu ne putem aștepta să cunoaștem fiecare lucru mărunt despre cum ar trebui să ne trăim viața. Pe măsură ce anii trec vor exista întotdeauna lucruri pe care nu le vom vedea venind... și acestea vor face viața mai interesantă, mai fascinantă, mai frumoasă.

Așadar, în această vară sper să renunți la ideea că trebuie să îți înțelegi viața. Sper să renunți la acel plan de a încerca să demonstrezi tot felul de lucruri oamenilor din jurul tău sau să îi faci pe alții fericiți. În această vara sper să trăiești pentru tine.

Sper să începi să încerci să faci acele lucruri pe care ai vrut dintotdeauna să le faci însă niciodată nu ai avut curajul să te apuci de ele.

Citește și:

Sper să găsești timp să iei o pauză, să respiri și să te bucuri de aceste zile lungi și însorite. Sper să te relaxezi, să faci ce îți place, să îți descoperi noi pasiuni, să te relaxezi, să te plictisești, să fii bine cu tine. Să citești o carte, să te uiți la filme cu o pungă de popcorn în brațe și să râzi cu lacrimi.

Sper să te concentrezi mai puțin pe taskurile lungi și să accepți că uneori lucrurile nu merg așa cum ai planificat tu. Sper să fii bine când renunți la anumite lucruri pentru că nu îți mai servesc. Sper să începi să vezi cât de frumos este să fii spontană și să descoperi minunățiile vieții.

Sper să găsești puterea să iei o pauză de la aglomerația vieții și să apreciezi tot ce are viața de oferit. Sper să stai mai puțin pe rețelele de socializare ca să te bucuri de natura pe care ai ratat-o pentru că erai cu ochii blocați în ecranul telefonului.

Citește și:

Sper să călătorești. Sper să fie weekenduri în care să îți faci bagajul și să pleci cu rucsacul în spate pe munte, la mare sau în orașe pe care nu le-ai mai văzut până acum. Și sper ca în acele călătorii scurte să cunoști mai mulți oameni, să descoperi mai multe culturi și să faci multe fotografii.

Sper să fii independentă și să te bucuri de solitudine. Sper să nu te mai focusezi pe o singură relație și să înveți să îți dedici timp și ție.

Sper ca în această vară să înțelegi, în sfârșit, că nu este nimic de înțeles în viață... însă există o mulțime de moduri de a o trăi cu adevărat.

Sper ca în această vară să nu mai încerci să controlezi totul... și să te lași purtată de către destin.

Citește și:

foto main Ironika, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.