Setari Cookie-uri

5 motive sa vizitezi Zanzibar

Zanzibar, o insulă exotică în mijlocul Oceanului Indian atrage cu farmecul său inconfundabil tot mai mulți turiști români. După ce primul trimestru al anului 2023 a prezentat o creștere de 30% în numărul de turiști, comparativ cu începutul anului trecut, comoara bine păzită a Africii va deveni și mai ușor de explorat pentru românii curioși.  

comunicat de presa: Începând cu luna octombrie, turoperatorul Join UP! România, va introduce noi zboruri charter directe din București spre Zanzibar, oferind oportunitatea turiștilor să exploreze mai ușor continentul African.

Cu plaje spectaculoase, o istorie bogată și o cultură fascinantă, Zanzibar este un loc care captivează deja inima și mintea călătorilor. În cele ce urmează, vom explora cinci motive care îi determină pe turiștii din toată lumea să includă acest paradis tropical pe lista lor de destinații de călătorie.

Așadar, de ce aleg turiștii să exploreze Zanzibarul?

1. Pentru zonele sale istorice

Stone Town reprezintă istoria din spatele insulei Zanzibar, fiind cunoscut și sub numele de Orașul de Piatră, conform traducerii. Originea numelui se datorează utilizării pietrei în construcție, lucru pe care localnicii nu-l aprobau la acea vreme, deoarece erau obișnuiți să folosească doar lemn.

Citește și:

Acesta este mărturia unei istorii bogate și complexe, fiind influențat de-al lungul secolelor, de diverse culturi, inclusiv arabă, persană, indiană și africană. În afară de străduțele înguste care predomină în această zonă, plimbându-ne pe ele putem ajunge la diferite atracții turistice, care mai de care mai interesante.

Pe lângă Casa Minunilor, care este cea mai extravagantă și cea mai înaltă clădire din Stone Town, avem casa lui Freddie Mercury, unde cunoscutul solist al trupei Queens, și-a petrecut copilăria, iar dacă vrem să intrăm și mai adânc în istoria sultanilor din Zanzibar sunt muzee și palate care să ne ajute în această privință.

2. Pentru diversitățile marine oferite

Scufundările la insula Mnemba, în apele cristaline ale Oceanului Indian, ne oferă oportunitatea de a explora recife de corali colorați, care adăpostesc o varietate impresionantă de viețuitoare marine. Vizibilitatea excelentă sub apă îți permite să descoperi toate detaliile uimitoare ale lumii subacvatice.

Citește și:

În timpul scufundărilor, poți întâlni viețuitoare marine maiestuoase, cum ar fi rechini Angel și delfini. Este cu adevărat un paradis pentru pasionații de scufundări, unde aventurile subacvatice te așteaptă în fiecare colț al oceanului.

3. Pentru natura sa fascinantă și plajele spectaculoase

Plajele din Zanzibar sunt adevărate bijuterii ale coastei africane, oferindu-le vizitatorilor o experiență paradisiacă cu nisipuri albe ca zăpada, ape cristaline și un cadru natural spectaculos. Această insulă din Oceanul Indian este renumită pentru plajele sale fermecătoare, fiecare având propriul său farmec distinct, de la potrivirea pentru sporturi acvatice, până la plajele mai pustii sau cele înconjurate complet de apă.

Dacă decizi să explorezi Stone Town, nu poți să treci cu vederea Forodhani Gardens, cu atât mai mult cu cât această zonă găzduiește numeroase atracții turistice și o piață de street food animată în timpul serii

Citește și:

4. Pentru fauna spectaculoasă

Situată chiar în apropierea coastei insulei Unguja, Prison Island este o oază ascunsă cu o istorie fascinantă. Celebră pentru populația sa de broaște țestoase gigant Aldabra și ruinele unei foste închisori și spital, Prison Island reprezintă o excursie de o zi captivantă.

Atracția principală a insulei constă în sanctuarul dedicat broaștelor țestoase uriașe, precum și în prezența stelelor de mare în culori vibrante, a aricilor de mare și a altor creature marine.

Jozani Forest îți oferă oportunitatea de a explora frumoasa pădure tropicală care adăpostește maimuțele roșii colobus, dar și alte zone din cadrul Parcului Național Jozani Chwaka Bay, precum pădurea de mangrove și cea de mahon.

5. Pentru pasionații de condimente (sau pentru varietatea de condimente)

Citește și:

Vizitarea plantatiilor de condimente din Zanzibar, cunoscută și sub numele de Insula Mirodeniilor, este o experiență fascinantă și educativă, care oferă o privire în lumea culorilor, aromelor și culturii bogate ale acestor insule.

În trecut, Zanzibar se număra printre cei mai mari producători de cuișoare din întreaga lume, acesta rămânând unul dintre principalele produse autohtone ale insulei.

Pe lângă condimente, multe plantații din Zanzibar găzduiesc și alte specii exotice de plante și fructe, precum mango, arborele decacao, ananas sau banane. Vizitatorii pot explora aceste plantații bogate în biodiversitate și pot învăța despre diferitele utilizări ale plantelor în viața cotidiană a locuitorilor.

Pentru persoanele pe care le-am făcut suficient de curioase în ceea ce privește multitudinea de activități și lucruri interesante de descoperit, anul acesta, Join UP! va adăuga pe lista sa zboruri directe între București și Zanzibar, care se vor desfășura într-un timp record, de numai 8-9 ore. Mai multe detalii aici: www.joinup.ro

Citește și:

Turiștii care vor ajunge în Zanzibar se vor bucura de numeroase activități interesante și vor experimenta cultura locală autentică pe care Zanzibarul o oferă. Pentru început, aceștia vor putea experimenta fauna aparte pe care parcul natural Jozani o oferă. Vor face cunoștință cu peste 40 de specii de păsări, 50 de specii de fluturi, numeroase reptile și cu faimoasele maimuțe red colobus. Mai departe, dansul tribului Masai va putea fi admirat de către pasionații de cultura africană. Aceștia vor avea oportunitatea să interacționeze cu indigenii acestui trib pentru a afla mai multe despre tradițiile, istoria și stilul lor de viață direct acești reprezentanți cunoscuți ca fiind cei mai înalți oameni de pe planetă.

Join UP! România s-a gândit și la pasionații sporturilor extreme și a pus la dispoziția acestora excursii unde să practice rafting pe râul Rufiji, să admire pădurile, mangrovele și unde pot interacționa cu micile comunități locale din zonă.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.