Setari Cookie-uri

CODRU organizează Oxigen Planting Festival, un eveniment de plantare care îmbină acțiunile sustenabile cu muzica live

15.000 de copaci vor fi plantați între 20 și 21 aprilie, lângă Timișoara, în cadrul festivalului dedicat naturii, organizat împreună cu Centrul Cultural Subcarpați

comunicat de presa: Creatorii festivalului CODRU, organizează la Timișoara, între 20 și 21 aprilie, Oxigen Planting Festival - un eveniment care îmbină plantarea de copaci cu experiența unui festival, ce presupune muzică live, activități în aer liber pentru toate vârstele, artă, educație sustenabilă și food and drinks. Cei care vor să ajute la plantarea unei “Păduri de Caval” sunt așteptați la Șag, la 15 kilometri de Timișoara, acolo unde vor fi plantați 15.000 de copaci. Evenimentul Oxigen Planting Festival este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Subcarpați.

Ce aduce nou Oxigen Planting Festival

Organizatorii festivalului, care sunt și creatorii CODRU, își doresc să transforme acțiunile de plantare de copaci în adevărate experiențe și astfel să transforme educația sustenabilă și implicarea în proiecte de protejare a naturii într-o activitate atractivă, care unește comunitatea. Asociația CODRU Festival a organizat, până acum, patru sesiuni de plantare. Pădurea Bistra, de lângă Timișoara, care a devenit între timp casa și scena CODRU Festival a devenit mai verde și mai bogată cu 30.000 de copaci.

Citește și:

Anul acesta venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați de care să se bucure întreaga comunitate. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii”, a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

În cele două zile de eveniment, la Șag, localitate aflată la 15 kilometri de Timișoara, vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Zona nou împădurită va fi numită “Pădurea de Caval”. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Mai mult, cei care vor participa la acțiunea de plantare, vor fi îndrumați îndeaproape de pădurari care vor întregi experiența cu sfaturi utile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze un formular, care se găsește aici.

Citește și:

Ce artiști urcă pe scenă la Oxigen Planting Festival

Cei care vor participa la acțiunile de plantare din cadrul evenimentului vor fi răsplătiți cu relaxare în aer liber, experiențe culinare inedite oferite de cele mai îndrăgite food truck-uri și de concerte ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români. Distracția în codru va începe în cele două zile de festival cu concertele trupelor precum Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și CRED CĂ SUNT EXTRATERESTRU. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de muzică mixată de DJ.

Experiențe pentru întreaga familie la Oxigen Planting Festival

La fel ca în cazul festivalului CODRU, Oxigen Planting Festival, este un eveniment care pune accent pe educație, sustenabilitate, artă, cultură și entertainment. Este un festival dedicat întregii familii, de aceea experiențele pe care le pune la dispoziție sunt gândite pentru toate vârstele.

Citește și:

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul work-shop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în cadrul cărora vor învăța mai multe despre ecologie și protejarea naturii. Alături de reprezentanţi ai mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și lemn.

Biletele pentru cele două zile de festival pot fi achiziționate de aici.

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.