Uleiul de Ricin: Proprietăți, Utilizare & Beneficii

Uleiul de Ricin: Proprietăți, Utilizare & Beneficii
Kudika
11 Februarie 2021

Uleiul de ricin este preparat din semințe de ricin (cultivate în Asia, Africa, Brazilia, dar și în România) și are o consistentă vâscoasă (cu cât e mai dens cu atât e mai eficient). Beneficiile uleiului de ricin sunt recunoscute atât în cosmetică (întreținerea și revigorarea părului, unghiilor), cât și în dermatologie (îngrijirea tenului, pielii, negilor).

Acesta este folosit atât extern, cât și intern pentru tratarea constipației sau a alergiilor, fiind însă contraindicat gravidelor, femeilor în perioada alăptării, dar și în doze mari.

Află totul despre uleiul de ricin de la proprietățile sale până la beneficii și o serie de tratamente și rețete utile pentru par, piele și diverse afecțiuni, în rândurile de mai jos!

Citește continuarea pe MamiSiCopilul!

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri