Setari Cookie-uri

4 sfaturi pentru un picnic perfect la munte

Un picnic la munte este o modalitate perfectă de petrecere a timpului liber, împreună cu familia sau o gașcă de prieteni.

Pentru ca această escapadă în natură să fie una reușită, trebuie să îți faci un plan bine pus la punct, astfel încât să fii sigur că nu ai uitat nimic. La prima vedere, pare floare la ureche, însă, unele amănunte, pe care, poate, le consideri nesemnificative, pot da totul peste cap. Dacă, deja, te gândești la următoarea ieșire, iată la ce ar trebui să fii atentă, pentru a avea un picnic reușit la munte.

Stabiliți împreună data și locația

Mai întâi, toate persoanele care vor să participe la picnic trebuie să cadă de acord asupra datei la care va avea loc evenimentul. Prin urmare, adunați-vă, în prealabil, la o bere sau la o pizza și stabiliți împreună data care va rămâne „bătută în cuie”. După ce ați căzut de acord în această privință, trebuie să alegeți și locul în care veți merge la picnic. Preferabil e să fie o zonă cunoscută de, cel puțin, unul dintre voi, pentru a ști cu exactitate ce facilități oferă sau ce ar trebui să vă luați la voi, în plus față de un picnic într-o zonă mai populată.

Citește și:

Faceți o listă de lucruri necesare

Pe lângă alimentele din meniu, un picnic la munte presupune și un întreg arsenal de alte lucruri pe care trebuie să le ai neapărat după tine. Sunt destul de multe, așa că ar fi bine să ți le treci pe o listă, ca să nu uiți nimic. Aceasta trebuie să includă pahare de unică folosință, tacâmuri, farfurii, caserole, șervețele și saci menajeri. La acestea se adaugă cel puțin o pătură, scaune, pliante, cărți de joc, table sau alte jocuri de societate, rachete de badminton sau o minge. Dacă vreți să vă preparați mâncarea la fața locului, atunci va fi nevoie și de un grătar și sacul de cărbuni aferent.

Stabiliți un meniu pe placul tuturor

Meniul pentru picnic este un alt subiect care trebuie stabilit de comun acord de către toți participanții. În funcție de preferințele culinare, se stabilește o listă cu toate cele necesare, apoi, fiecare își va asuma responsabilitatea pentru o parte din alimente. Brânzeturile, sandviciurile, fripturile, ouăle fierte, salatele și fructele sunt alimentele care se pretează cel mai bine la picnic. Dacă ție ți-a revenit sarcina preparării sandviciurilor, nu e nevoie să colinzi prin magazine, pentru că poți comanda mezeluri online, economisind, astfel, timp. Nu trebuie scăpate din vedere nici băuturile, care ar fi ideal să fie ținute într-o ladă frigorifică. Răcoritoarele, apa minerală și berea sunt băuturile care se consumă cel mai des la picnic, așa că trebuie să fie în cantitate suficientă.

Citește și:

Organizați transportul

Asigură-te că zona aleasă pentru picnic este ușor accesibilă, pentru a nu fi nevoiți să urcați kilometri întregi cu bagajele în brațe. Dacă mergi cu mașina, asigură-te că aceasta funcționează perfect, pentru că o pană de motor în drumul spre munte e ultimul lucru pe care ți-l dorești. Pentru a eficientiza transportul, grupați-vă mai multe persoane într-o mașină, și, în acest fel, veți împărți și costul combustibilului.

Dacă, totuși, vreți să ajungeți într-o zonă mai izolată, e bine să apelezi la un rucsac pentru a căra cele necesare, acesta fiind mult mai practic și eficient la munte, decât un coș de picnic sau o sacoșă.

Indiferent de zona în care mergi la picnic, grija pentru natură trebuie să fie pe primul loc. Nu arunca gunoaie sau alte resturi în iarbă, iar la plecare asigură-te că nu ai lăsat nici un semn al trecerii tale prin zonă. De asemenea, chiar dacă ai adunat tot gunoiul în saci, nu îi abandona în șanț sau pe marginea drumului, în ideea că va trece cineva și îi va ridica.

Citește și:

Photo by Anna Guerrero from Pexels

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.