Setari Cookie-uri

Carrefour continuă demersul pentru o modă sustenabilă: TEX Responsabil de protejare a pădurilor

Brandul exclusiv TEX de la Carrefour continuă și în acest an demersurile pentru modă creată cu respect pentru natură, sub umbrela TEX Responsabil. Lansat anul trecut în România prin trei acte de sustenabilitate – Bio, Materiale Reciclate și Economisirea Apei, TEX Responsabil adaugă în această primăvară la gama sa de piese vestimentare și articole pentru casă un nou act de sustenabilitate – Protejarea Pădurilor. Prin acesta, TEX se aliniază angajamentului Carrefour de a susține conservarea pădurilor, respectând biodiversitatea, și își asumă că până în 2022, 100% din vâscoza folosită pentru produsele sale va proveni din fibră de lemn obținută din păduri exploatate durabil și certificate FSC (Forest Stewardship Council).

comunicat de presa

TEX Responsabil, inițiativa lansată în România de brandul TEX la finalul anului trecut, garantează că de acum până în anul 2030, 100% din materiile prime folosite pentru produsele TEX vor fi de proveniență controlată și obținute în mod sustenabil, până în 2025, 100% din ţesăturile din bumbac vor fi fabricate în mod sustenabil și până în 2022, 100% din vâscoza folosită va proveni din fibra de lemn obținută durabil.

La TEX, ne-am propus să intervenim responsabil în fiecare etapă de creație a modei de azi și de mâine. Remunerăm echitabil producătorii, preferăm bumbacul obținut din agricultura ecologică, încurajăm fabricarea produselor din materiale reciclate, cu un consum redus de apă și, din această primăvară, fabricarea produselor din vâscoză provenită din fibră de lemn obținută durabil din păduri certificate FSC (Forest Sewardship Council). Această certificare contribuie la menținerea ecosistemului pădurilor, dar și la asigurarea unui echilibru economic și ecologic pentru comunitățile locale.

Citește și:

Pornind de la provocarea de a reduce impactul asupra mediului, fiecare act de sustenabilitate TEX Responsabil se reflectă în câte o gamă de produse textile, create cu grijă pentru mediul înconjurător și destinate întregii familii. Astfel, din această primăvară, TEX își asumă patru angajamente în România:

  1. Protejarea Pădurilor

Descoperiți nouă gamă de produse vaporoase, vesele și comode din vâscoză provenită din fibră de lemn obținută durabil din păduri certificate FSC, ideale pentru sezonul de primăvară care bate la ușă: bluze, rochii, pantaloni și pijamale de damă confortabile, care se simt minunat.

  1. Bio

Produse realizate din bumbac provenit din agricultura ecologică și cu certificare 100 OEKO-TEK, care atestă că nicio substanță nocivă pentru piele nu a fost folosită în producție. Noua gamă de produse TEX Bio include tricouri cu imprimeuri inspirate de natură, pijamale confortabile pentru cei mici și cei mari, lenjerie de pat și prosoape, precum și haine fine pentru bebeluși și copii până la 14 ani.

Citește și:
  1. Materiale reciclate

Explorați noile opțiuni vestimentare din materiale reciclate dedicate întregii familii: de la geci, jachete de primăvară și veste cu umplutură din materiale reciclate din plastic, înainte să ajungă în oceane, protejând astfel resursele planetei, la lenjerie de damă, pijamale și papuci de casa pentru micuți, obținute sustenabil la calitate garantată.

  1. Economisirea apei

Pentru piese denim care nu epuizează resursele planetei, reducem consumul de apă prin metoda waterless, dar și de CO2 și electricitate prin metoda Dope Dyed, integrând culoarea direct în procedeul de fabricaţie. Astfel, în această primăvară, puteți opta pentru diverse piese din denim sustenabil: jeanși, geaci, fuste, rochii, salopete, pantaloni scurți, dar și bluze și lenjerie de damă.

Citește și:

Odată cu sosirea primăverii, TEX Responsabil vine cu noi piese vestimentare și textile de casă pentru întreaga familie, toate create cu grijă pentru natură. Astfel, acționăm împreună pentru modă mai sustenabilă, contribuind la diminuarea impactului industriei textile asupra mediului înconjurător.

Gama de articole TEX Responsabil este accesibilă online oriunde în țară, prin Carrefour.ro, dar și în pop-up shop-ul dedicat din hipermarketul Carrefour Corbeanca.

TEX, stil cu angajamente care nu se demodează.

Mai multe despre noul act de sustenabilitate inițiat de TEX în România, dar și despre inițiativa globală a grupului Carrefour prin TEX pentru modă sustenabilă, acționabilă la nivel local, veți găsi în Dosarul de Presă atașat în mail.

Citește și:

    *****

    Despre Carrefour

    Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 360 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară, sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

    Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate, în ansamblul ei: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de un retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. În plus, Carrefour a susținut atât financiar, cât și prin transfer de expertiză, înființarea Fundației pentru Dezvoltarea Agriculturii, organism independent care își propune să contribuie la o schimbare sistemică a sectorului legumicol din România.

    Citește și:

      Ducând mai departe grija pentru comunitate și mediul înconjurător, Carrefour România derulează Punem Preț pe Plastic, un program de economie circulară adresat reducerii cantității de ambalaje din plastic și introducerii plasticului într-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire și reciclare. De asemenea, compania a introdus pungile biodegradabile și compostabile alături de o gamă extinsă de produse biodegradabile, realizează programe de colectare selectivă și derulează inițiative de încurajare a bunelor obiceiuri. Acestor inițiative li se adaugă contribuția de peste un deceniu la Banca de Alimente - Crucea Roșie și suportul pentru multe alte programe prin care susține comunitățile vulnerabile și reduce risipa alimentară.

      Vizionare placuta


      Kudika
      4 Aprilie 2021
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.