Setari Cookie-uri

Arcelik, în topul celor mai sustenabile companii din lume al doilea an la rând

Topul Corporate Knights a fost realizat pe baza unor evaluări riguroase ale performanțelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) înregistrate de companii cu venituri de peste 1 miliard de dolari.

comunicat de presa

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice, proprietar al Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, se află pentru al doilea an consecutiv printre cele mai sustenabile 100 de companii din lume, obținând locul 57 în clasamentul Corporate Knights 2022 Global 100.

Ajuns la a 18-a ediție, topul Corporate Knights a fost realizat pe baza unor evaluări riguroase ale performanțelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) înregistrate de companii cu venituri de peste 1 miliard de dolari.

Acest rezultat confirmă pașii importanți făcuți de Arçelik în 2021 pentru a-și îmbunătăți rezultatele în domeniul sustenabilității. Compania a anunțat la Conferinţa ONU privind schimbările climatice din 2021 (COP26) asumarea unor ținte mai ambițioase privind emisiile de carbon – o reducere de 50,4% în toate cele trei domenii până în 2030. Noile obiective sunt în curs de avizare de către inițiativa Science Based Targets (SBTi) și demonstrează rolul de lider al Arçelik în transformarea energetică și construirea unui viitor mai sustenabil.

Compania turcă s-a numărat printre cei patruzeci și cinci de recipienți ai distincției Terra Carta Seal, oferită de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales în marja COP26 de la Glasgow. Premiul recompensează implicarea Arçelik și a avut în vedere foaia sa de parcurs credibilă pentru emisii nete zero de-a lungul lanțului valoric până în 2050. Tot în 2021 Arçelik a obținut, al treilea an consecutiv, cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones. De asemenea, Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik, s-a alăturat Alliance of CEO Climate Leaders din cadrul Forumului Economic Mondial, un grup de 70 de directori generali care și-au propus să promoveze colaborarea intersectorială pentru a accelera tranziția către o economie net zero.

„Suntem încântați să fim incluși în clasamentul Corporate Knights. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem în ceea ce privește sustenabilitatea, iar acest angajament ne motivează să continuăm eforturile pentru protejarea mediului. Arçelik a făcut pași importanți în această direcție și suntem mândri de ceea ce am realizat împreună cu toți angajații companiei, după cum o dovedesc noile noastre ținte de reducere a emisiilor de carbon în toate cele trei domenii”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

„Suntem mândri de această reconfirmare a modului în care Arçelik pune în practică viziunea sa în domeniul sustenabilității. Cele două fabrici pe care Grupul le deține în România sunt cele mai mari din Europa continentală și reprezintă modele de sustenabilitate și smart manufacturing. Inovăm în permanență pentru reduce generarea de deșeuri, a crește reciclarea și a folosi resursele în mod responsabil”, a afirmat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Descoperă cum arată lumea de mâine prin sustenabilitate în newsletter-ul Green Start-up. Hai să te abonezi!

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.