Setari Cookie-uri

Un portofel pierdut

Saptamana a inceput (se putea altfel?) prost. Serios acum, lunea nu creste nici iarba, daramite sa-ti mearga bine. Nu e asadar niciun fel de surpriza ca mie, ghinionul in persoana, mi-a mers groaznic. M-am trezit cu noaptea-n cap, pusa pe treaba, dornica sa-mi predau chiar la prima oara textele pentru revista. Am pus de cafea si, pentru ca in casa era un frig de crapau caloriferele (cum este posibil sa fie mai cald afara decat inauntru?), m-am ghemuit pe canapea, infasurata intr-o patura crosetata de bunica. Era asa caldut si bine incat m-a luat somnul in ciuda mirosului de cafea imprastiat prin toata casa. Cand m-am trezit, doua ore mai tarziu, cafeaua daduse in foc iar eu trebuia sa fiu deja la birou. A fost totusi bine ca n-am aruncat in aer tot blocul.

Am ajuns la birou catranita si saraca lipita pamantului. Stiam ca trebuia sa predau textele in acea zi, fie si cu pretul vietii, dar ideile pur si simplu nu mi se legau. Imi venea sa inventez o boala inchipuita si sa imi iau talpasita, am facut ceva research pe modalitati de oprire a timpului in loc si in final mi-a venit ideea salvatoare: fac un articol de shopping pe lucrusoare ieftine. M-am imbarbatat uitandu-ma la poze si preturi, alegand si asortand, facand un fel de tur virtual intr-un mall cu discounturi. Asta mi-e soarta: ar trebuie sa scrie ‘reducere’ pe fruntea mea.

Am ajuns acasa franta de oboseala. Nu voiam decat sa aterizez in pat, asa imbracata si incaltata si sa dorm vreo cateva zile in sir. Sa ma trezesc vineri, zi guvernata de luna, zi plina de iubire si miros de weekend si zi de dupa ziua de salariu cand imi va fi realimentat cardul pe care nu il am.

Iata-ma asadar, plonjand in motul patului. Raman asa, nemiscata, pret de cateva clipe, privind in gol. Mai apoi, golul incepe sa se contureze si realizez ca in ultimele minute m-am uitat, fara sa vad, la portofelul meu pseudo-furat. Plin cu acte si carduri anulate cu greu pe tot parcursul zilei.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.