Setari Cookie-uri

Jurnal: Florentina face, astrologia desface!

Savuram, in urma cu cateva zile, o delicioasa ciocolata calda intr-o cafenea din buricul Bucurestiului (unde, daca tot veni vorba, beneficiam de reducerea de 10% de pe cardul meu American Express). Aveam intins intre ambele urechi un ranjet cat o felie de pepene rosu in vreme ce Alex imi povestea ce facuse in ziua respectiva. Simteam ca suntem impreuna de vreo douazeci de ani, iar ideea imi suradea in mod deosebit.

Alex m-a sfatuit sa nu-i spun nimic Florentinei. Cica m-as fi bagat undeva unde nu-mi fierbea oala.

“Dar e specialitatea mea!”, am exclamat disperata. “Florentina e cea mai buna prietena din lume. Ea mi-ar spune daca te-ar vedea cu altcineva.”

“Nu ar fi cazul, eu nu as iesi cu altcineva”, mi-a spus Alex iar eu m-am simtit cea mai norocoasa si cea mai ghinionista femeie din lume. Ce rost are sa gasesti barbatul ideal daca are de gand sa plece intr-o luna?

Evident ca mancariciul de limba a fost atat de suparator incat numai doua zile mai tarziu eram pironita in canapeaua Florentinei cerandu-i detalii despre viata ei amoroasa. Prietena mea s-a intristat brusc. Mi s-a rupt sufletul. Florentina nu era niciodata suparata. Fata ei era un vesnic zambet. Emana optimism prin fiecare por. Mai putin acum…

“Am sa ma despart de el in weekend”, mi-a spus, iar eu mi-am imaginat ca a aflat deja ceea ce eu aveam in plan sa-i spun. Intr-un egoism fara margini m-am bucurat si am simtit cum mi s-a luat o piatra de pe suflet. Mi-era groaza ca eu eram cea aleasa sa dea vestile proaste.

“Ce s-a intamplat?” am intrebat-o incercand sa par surprinsa, dar nu foarte.

“Saturn!” imi raspunde Florentina si izbucneste in hohote de plans.

Acum puneti-va in locul meu. Pe mine ma umfla rasul si plansul in acelasi timp. Adica… Saturn?! Am tacut lasand-o sa se calmeze. Cand am fost sigura ca suvoaiele de lacrimi s-au sfarsit, am cerut detalii.

Se pare ca Saturn o impiedica sa aiba o relatie cu un barbat care nu-i era sortit. Iar viermele nu era sufletul sau pereche, ea stia, dar il placea oricum. O luase razna, eram sigura. Nu fusese niciodata normala, dar acum parca mergea prea departe. Pe de alta parte, rezultatul era unu bun. Cred…

“Ma va insela in curand daca nu a facut-o deja. Saturn nu iarta pe nimeni. Asa ca mai bine termin relatia aici. A fost bine cat a fost” a incheiat Florentina si a zambit. Parea impacata cu ideea. Si apoi, chiar daca pe mine astrologia ei nu facea altceva decat sa ma amuze, m-am gandit ca de aceasta data fusese de mare ajutor. Si apoi, era adevarat, pana acum Florentina nu daduse gres cu nimic din ceea ce preconizase. Iata de ce, cand s-a oferit sa imi spuna ce-mi pregateau astrele pentru perioada urmatoare, n-am refuzat. Desi ma simteam o prietena rea sa redirectionez toata discutia catre mine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.