Setari Cookie-uri

Cateva sfaturi pentru o viata sexuala implinita

Daca mintea noastra nu se concentreaza asupra placerii, trupul nostru nu o va putea experimenta.

viata sexuala Foto: Look Studio, Shutterstock

Rezultatele mai multor studii recente arata ca 75% dintre femei nu au orgasm in timpul actului sexual si ca un mare numar dintre acestea este reprezentat de femei tinere. Care este cauza si ce e de facut?

Specialistii vorbesc despre atitudinea fata de actul sexual, care este tratat ca o moneda de schimb. Mass-media continua sa promveze ideea ca sexul vinde si sa il vanda separat de orgasm. Astfel, o viata sexuala implinita este asociata cu un anumit stil de viata. Reclamele ne invata ca problemele legate de sex se rezolva cu masina noua sau o pereche de pantofi sau cu un anumit statut social Ca accesul la o viata sexuala implnita se castiga avand succes. Aceasta abordare genereaza stres si indoiala.

Site-urile si aplicatiile de dating precum Tinder dar si social media au o influenta directa asupra vietii noastre sociale. Nicicand nu a fost mai usor sa intalnesti oameni si sa iti explorezi sexualitatea fara a avea obligatii. Insa cercetarile demonstreaza ca sansele femeii de a ajunge la orgasm scad la jumatate in timpul sexului ocazional in comparatie cu ceea ce se intampla intr-o relatie.

Citește și:

Stresul, lipsa de comunicare si vinovatia ucid libidoul. Daca mintea noastra nu se concentreaza asupra placerii, trupul nostru nu o va putea experimenta. Daca barbatii au rolul de a stimula femeia, ea are responsabilitatea de a fi pregatita mental si emotional pentru a experimenta orgasmul.

Toate aceste impedimente pot fi insa depasite. Constientizarea si prezenta reprezinta o metoda. Acestea te vor ajuta sa atingi confortul fizic si emotional necesare pentru placerea sexuala. De asemenea, este foarte important sa iti cunosti corpul, sa ti-l explorezi. Doar asa vei descoperi ce anume iti face placere si iti vei putea indruma partenerul in acea directie. Barbatii nu iti pot ghici gandurile. Au nevoie de ajutorul tau pentru a reusi sa te aduca acolo unde doresti.

Un al treilea pas este sa iti cultivi propria sexualitate. Poate ca in familia ta ai auzit spunandu-se ca sexul este ceva negativ sau rau sau un pacat. Energia sexuala este insa stransa legata de energia creatoare si unul dintre cele mai frumoase daruri facute oamenilor. Nu iti fie rusine sa explorezi acst dar si sa il duci la rang de arta - ca orice altceva in viata ta.

Citește și:

Foto prima pagina: Artem Furman, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.