Setari Cookie-uri

Reaprinde magia in relatia de cuplu dupa conflict

Atunci cand privim conflictul ca o usa spre pasiune si armonie, il depasim mai usor ca pe un test al iubirii.

Adevarul despre relatiile de cuplu este ca necesita implicare si dedicare. De ce? Deoarece conflictul este inevitabil dupa ce fluturii din stomac inceteaza sa mai dea din aripi. Aparitia neintelegerilor nu inseamna ca relatiile trebuie sa se termine sau ca partenerii nu sunt pe atat de compatibili pe cat credeau odata.

Conflictul este, de fapt, o oportunitate de a ne intari relatiile. Conflictul ne provoaca, ne ajuta sa crestem si, de ce nu, redeschid apetitul sexual. Conflictul poate fi prietenul nostru, nu dusmanul nostru, deoarece ne poate apropia de partenerul nostru. Provocarea consta in construirea podului care duce de la conflict la pasiune. Atunci cand privim conflictul ca o usa spre pasiune si armonie, il depasim mai usor ca pe un test al iubirii. Nu ne temem, nu dam bir cu fugitii, nu divortam. Ci readucem magia in relatia noastra. Iata cum:

Citește și:

5 trucuri pentru a reaprinde pasiunea in cuplu

cuplu Foto: crazystocker, Shutterstock

1. Puneti-va unul pe celalalt pe primul loc

Inaintea profesiei si a serviciului si chiar a copilului, daca este cazul.

2. Sarutati-va zilnic, cel putin 30 de secunde

Aceasta provoaca aparitia oxitocinei care intareste relatia dintre voi si senzatia de siguranta. O imbratisare de 20 de secunde genereaza o cantitate importanta de dopamina care va va face sa va simtiti indragostiti unul de celalalt.

3. Creati noutate si entuziasm

Iesiti din zona de rutina sau de confort, schimbandu-va comportamentul si generand incantare si surpriza. Lucrurile noi pe care le faci impreuna cu iubitul tau creeaza o conexiune noua si puternica mai ales atunci cand implica si un pic de adrenalina.

4. Incercati sa renuntati la comunicarea virtuala in timpul zilei

Aceasta inseamna ca fara e-mailuri, texte si apeluri telefonice despre nimicuri. Lasati-va timp departe unul de celalalt pentru a vi se face dor unu de celalalt si a astepta cu nerabdare momentul revederii.

Citește și:

5. Programati cel putin 10 minute fata in fata seara pentru a va conecta

Acesta este momentul dedicat pentru a va reconecta si a vorbi despre visele sau interesele voastre, in care va bucurati unul de celalalt. Poate dura mai mult de 10 minute, insa, in mod ideal, nu mai putin.

Foto prima pagina: wavebreakmedia, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.