Acordand importanta acestor elemente si practicandu-le zilnic mentinem vie flacara iubirii in relatia noastra de cuplu.

iubire de duratafoto: Elena Schweitzer, Shutterstock

Mantra magică a iubirii în 2019 pentru fiecare zodie în parte

O relatie de iubire are nevoie de ingrijire precum o planta care creste intr-un ghiveci. Trebuie hranita de ambii parteneri si mentinuta in viata, altfel se vestejeste si moare, lasand in urma un gust amar si drame atunci cand lectiile nu sunt invatate.

Scanteia iubirii poate aparea la prima vedere intre doua persoane insa apoi focul trebuie mentinut. Budistii vorbesc despre cele patru calitati specifice care trebuie invatate si aplicate zilnic. Acestea duc la trairea unei iubiri adevarate si de durata, in care ambii parteneri se simt fericiti si impliniti.

1. Bunatatea iubitoare

Bunatatea iubitoare este buna si grijulie fata de ceilalti. Cand ii faci pe oameni sa planga sau sa-i faca sa se simta rau in pielea lor, nu-i iubesti cu adevarat. Conflictele sunt inevitabile intr-o relatie. Dar cand iti pui nevoile tale mai presus de ale altora si in detrimentul lor, inseamna ca doar te folosesti de acea persoana pentru a-ti satisface nevoile. Adevarata iubire genereaza bucurie si nu durere. Adevarata iubire ii face pe altii sa se simta importanti, ingrijiti si, da, iubiti.

2. Compasiunea

Compasiunea simte suferintele si durerile celorlalti. Cand simti agonia altora, inseamna ca ii iubesti cu adevarat pentru ca le simti durerea ca fiind a ta.

Nu exista o iubire mai mare decat atunci cand iti arati compasiunea fata de ceilalti. Cand nu te intereseaza, nu iti pasa. Pentru ca iubirea sa creasca, trebuie sa practici compasiunea.

3. Bucuria

Cand iubesti cu adevarat pe cineva, nu il faci sa sufere. Faci ca soarele sa straluceasca in lumea lor sumbra, le dai speranta in mintile lor tulbure. Fiecare moment pe care il impartiti este plin de bucurie si memorabil.

4. Detasarea

Practica detasarea, lipsa atasamentului, nediscriminarea si echilibrul. Adevarata iubire este libera de atasamente, discriminare, prejudecati sau dependenta. Te vezi pe tine insati in cei pe care ii iubesti si ii pretuiesti la fel de mult cat te pretuiesti pe tine. Punandu-ne in pielea celeilalte persoane si devenind una cu ea reprezinta modalitatile de a o iubi cu adevarat si de a ointelege. Procedand astfel, eliminam "sinele" si "celalalt".

Acordand importanta acestor elemente si practicandu-le zilnic mentinem vie flacara iubirii in relatia noastra de cuplu.

Foto prima pagina: red-fenkis, Shutterstock

Mituri despre iubire pe care sa nu le mai crezi

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: