Setari Cookie-uri

8 reguli de bază pentru un cuplu fericit

Iubesc să iubesc. Iubesc să mă aflu într-o relație care-mi aduce liniște și împlinire, care mă face să visez în fiecare zi și să simt emoții. Dar nu mereu este așa, pentru că fiecare partener aduce cu el mici defecte, care zdruncină uneori armonia din relație. De aceea, trebuie să luăm aminte la regulile de bază ale relațiilor de lungă durată, pe care ambii parteneri sunt obligați să le respecte.

Sunt reguli care vin natural din momentul în care te implici într-o relație, dar de care uităm uneori, atunci când nori gri ne amenință relația. Nu-i nimic, suntem aici să ne reamintim împreună de ele. Dacă crezi că este necesar, notează-l în agenda pe care o ții cu tine zilnic și aruncă o privire asupra lor când este cazul.

Reguli de baza pentru un cuplu fericit

sursa foto: shutterstock/ jesadaphorn

1. Fii atentă la ce spune celălalt

Este posibil să ai un partener care nu obișnuiește să se deschidă în fața oamenilor, nici măcar în fața ta, oricât de mare ar fi iubirea dintre voi, așa că atunci când prinzi un astfel de moment, ai face bine să i te dedici în totalitate. Fii acolo, fii prezentă trup și suflet și nu lăsa niciun cuvânt să îți scape. Nu îl întrerupe ca să îi dai sfaturi (poate doar vrea să îl asculți, nu și să găsești rezolvarea la problema lui), nu îi spune de fiecare dată "știu cum e, am trecut și eu prin asta, hai să îți povestesc" și nu te arăta interesată de altceva în timp ce îți vorbește.

Citește și:

Iar asta se aplică nu doar în cazurile în care unul dintre parteneri este o fire închisă, ci în orice discuție dintre două persoane care formează un cuplu. Fii atent la ce spune celălalt și s-ar putea să primești niște răspunsuri pe care le așteptai de ceva timp, la întrebări pe care doar în gând ți le-ai pus.

2. Vorbiți despre pasiuni, visuri și planuri

Greșiți enorm dacă nu vorbiți între voi despre pasiunile care vă entuziasmează zi de zi, despre reușitele de la locul de muncă, despre visurile care, chiar dacă nu devin realitate, vă dau putere.

Vorbiți și motivați-vă unul pe celălalt, inspirați-vă și împreună veți putea duce la bun sfârșit multe planuri frumoase.

3. Respectă-l în orice moment

Să îl respecți în orice moment, în special când sunteți într-un grup. Dacă te-a deranjat ceva la el, nu lăsa să vadă toți cei din jur asta, așteaptă să fiți doar voi doi și atunci îi poți spune ce te-a deranjat. Nu face glume pe seama lui și nu îl lua peste picior în fața prietenilor.

Citește și:

Nu contează că ceilalți sunt mai glumeți și poate ar înțelege glumele tale piperate, dar e mai bine să fiți un exemplu de respect. Plus că, oamenii sunt răutăcioși și la un moment dat cineva ar putea lansa niște zvonuri despre voi în urma glumelor pe care nu le-au înțeles.

Sfaturi pentru o relație fericită

4. Ai greșit? Cere-ți iertare

Să recunoști că ai greșit este dovadă de iubire și respect. Este frustrant să te contrazici cu o persoană care: fie vrea să aibă mereu ultimul cuvânt de spus, fie consideră că are întotdeauna dreptate, fie nu recunoaște niciodată că a greșit. Este frustrant și duce la deterioarea oricărui tip de relație.

Chiar dacă ești mai orgolioasă de fel, în iubire nu există așa ceva. În iubire se oferă sentimente sincere și nu este loc de "care pe care". Chiar dacă s-a întâmplat să fii 100% convinsă că nu ai greșit, dar mai târziu ți-ai dat seama că într-adevăr a fost vina ta, recunoaște și cere-ți iertare. Un "Iartă-mă" rezolvă toate problemele.

Citește și:

5. Nu vă furați aerul unul celuilalt

Îți înțeleg dorința nebună, pentru că și mie mi se întâmplă chiar să mi se facă dor de el deși ne desparte un perete. Atunci când ești îndrăgostit, fiecare părticică din tine tânjește după el în fiecare secundă din zi și din noapte, însă, crede-mă, este vital să vă dați timp liber unul celuilalt. Și nu doar pentru că există riscul să vă plictisiți unul de celălalt, ci și pentru că, deși nu îți dai seama pe moment, amândoi aveți nevoile voastre individuale.

Al meu îmi spunea: "mai întâlnește-te și tu cu prietenele tale, pentru că sunt conștient de faptul că anumite lucruri nu le poți discuta cu mine". Da, oricât de deschisă sunt față de el, sunt discuții pe care doar cu prietena mea foarte bună le pot purta, și-mi face bine.

Citește și:

Mai mult, aflată în cabinetul psihologului, am învățat că un tavan este susținut de doi pereți aflați la distanță, iar dacă am încerca să lipim cei doi pereți între ei, tavanul ar pica... așa și relația.

Reguli de baza pentru un cuplu fericit

sursa foto: shutterstock/ by oneinchpunch

6. Rezvolvați-vă problemele

Dacă ați întâmpinat o problemă de cuplu, dacă te deranjează ceva la el, vorbiți despre asta și găsiți împreună o rezolvare. Nu este sănătos să țineți în voi supărările și gândurile negative. Atunci când amândoi știți despre problemă, împreună veți reuși să treceți peste ea.

O problemă nerezolvată acum, o problemă nerezolvată data viitoare... vor duce la pierderea încrederii și la un final nefericit al relației. Așadar, rezolvați din timp!

Citește și:

7. Nu lăsa flacăra pasiunii să se stingă

După unul sau doi ani de dragoste nebună, schimb de mesaje incitante, poze surpriză trimise când vă aflați departe unul de celălalt, băi la lumina lumânărilor și nopți albe petrecute în doi, intervine confortul. Deja ne cunoaștem foarte bine, am trecut prin toate fazele, ne culcăm pe urechea că celălalt ne este garantat pentru tot restul vieții, așa că nu mai depunem efort. Clipele intime sunt pe fugă, nu ne mai oprim să ne mai admirăm unul pe celălalt, nu mai facem nimic ca să îl stârnim. Oh, dar ce greșeală!

Atât îți spun: nu renunța la lenjeria intimă provocatoare, nu renunța să îi șoptești la ureche o dorință obraznică când vă aflați în public și nu renunța să te joci. Rămâi tipa din fanteziile lui.

Citește și:

8. Nu vă culcați supărați

Sau nu pleca din casă după o mică ceartă. Ziua de mâine nu ne este garantată, la fel nici relația în care suntem implicate, prin urmare, de ce să lăsăm secundele să treacă dintr-o încăpăânare sau din orgoliu? V-ați supărat? Comunicați, lămuriți și iubiți-vă în continuare.

Lasă de la tine, nu contează! Fii tu aia mai "fraieră" și te vei bucura mai mult. Crede-mă, dacă ai cedat tu prima, nu înseamnă că el a câștigat lupta, motiv pentru care nici el nu o să se țină tare văzându-te pe tine că ai fluturat stegulețul alb. Data viitoare, aducându-și aminte de reacția ta, s-ar putea să lase primul de la el.

Important este ca la finalul serii să știți amândoi cât de mult însemnați unul pentru celălalt. Și nimic nu este mai liniștitor decât să adormi privindu-l pe cel de care ești îndrăgostită.

sursa foto front page: shutterstock/ by lisima

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.