Alegerea metodei contraceptive în cuplu este o decizie serioasă care trebuie luată de comun acord, fără să pună în pericol starea de sănătate sau confortul niciunuia dintre parteneri. Tocmai de aceea, fiecare dintre cei doi trebuie să fie informat asupra tuturor opțiunilor existente pe piață. Cu excepția prezervativului, cele mai multe dintre soluțiile anticoncepționale se adresează femeilor. În ciuda acestui lucru, medicii și specialiștii din industria farmaceutică au dezvoltat o serie amplă de contraceptive adresate (și) bărbaților.

foto TanyaJoy/Shutterstock

Prezervativul

Cei mai mulți dintre bărbați indică prezervativul ca fiind metoda contraceptivă preferată. Acest lucru este pus pe seama faptului că oferă protecție de aproape 100% împotriva sarcinilor neplanificate și se numără printre puținele forme de contracepție care protejează inclusiv împotriva bolilor sexuale. O parte dintre bărbați, puțini la număr, pot manifesta o reacție alergică la clasicele prezervative de latex însă din fericire, pe piață sunt disponibile prezervative fără latex, la fel de sigure ce cele menționate anterior. De asemenea, pentru a oferi o senzație naturală, există game întregi de produse extrafine, foarte subțiri, care nu știrbesc deloc din plăcerea momentului.

Pastila anticoncepțională pentru bărbați

Oamenii de știintă au desfășurat experimente intense în ultimii ani pentru a pune pe piață o pastilă anticoncepțională pentru bărbați. Aceasta acționează pe cale hormonală, întocmai ca în cazul pilulelor clasice și, drept urmare, producția de spermatozoizi scade. Până acum, efectele secundare ale pastilelor anticoncepționale pentru bărbați sunt relativ asemănătoare cu cele cauzate de pilulele pentru femei respectiv creștere în greutate, dureri de cap sau modificări ale libidoului. Deși se află încă în faze experimentale, specialiștii sunt din ce în ce mai aproape de rezultatele dorite.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: