Cercetătorii de la Universitatea Binghamton și de la University College din Londra privind au realizat un studiu la care au participat 5.705 de persoane din 96 de țări. Acestea au fost rugate să-și amintească ultima lor despărțire și amintirile emoționale asociate cu ea. De asemenea, li s-a cerut să-și evalueze durerea fizică și emoțională de la 1 la 10. 1 dacă nu au simțit nici o durere și 10 pentru cea mai mare durere.

Cinci moduri indirecte prin care iti spune: 'nu te mai iubesc'

Cercetătorii au descoperit că femeile resimt mai puternic efecte ale unei rupturi, având un rating mediu de 6,84 pentru durerea emoțională și de 4,21 pentru durerea fizică. Pentru bărbați, media este de 6,58 pentru durerea emoțională și 3,75 pentru cea fizică. Una din concluzii ar putea fi că femeile au investit mai mult într-o relație decât bărbații în general.

Cine sufera mai mult dupa o despartire

sursa foto: shutterstock/by fizkes

Conform opiniei exprimate de Craig Morris, cercetător la Universitatea Binghamton, femeile sunt croite să investească mult mai mult într-o relație decât un bărbat. O scurtă întâlnire romantică poate conduce la nouă luni de sarcină în timp ce bărbatul poate ”părăsi scena” la câteva minute după întâlnire, fără alte investiții biologice. Acest "risc" al unei investiții biologice mai mari le-a determinat în timp pe femei să aleagă un partener calitate. Prin urmare, pierderea unei relații cu un partener de calitate este mai dureroasă pentru o femeie. Partea bună este însă că trecerea timpului îi vindecă rana și ea merge mai departe.

Pe de altă parte, chiar dacă un bărbat își continuă viața după o despărțire, sentimentul de pierdere persistă. Le ia mai mult timp să procesez acest sentiment și îl pot simți mai mai profund. In concluzie, pentru femei. Femeile resimt o durere mai puternică la început însă bărbații o depășesc mai greu. Cu cât tratează relația mai serios, cu atât mai neplăcut este atunci câdn lucrurile nu funcționează așa cum au planificat inițial.

sursa foto front page: shutterstock/by wk1003mike

Viral: Scrisoare deschisa catre fosta sotie, care mi-a fost prietena si partenera de viata timp de 20 de ani
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: