Setari Cookie-uri

Tu cel fel de bărbat îți dorești?

În filmul ”Un Bărbat La Înălțime”, Jean Dujardin joacă rolul lui Alexandre, un șarmant și prosper arhitect care se îndrăgostește o de o femeie superbă. Povestea de dragoste reușește să depășească obstcolul reprezentat de faptul că el este... liliputan.

Ce fel de barabt iti doresti

sursa foto: shutterstock/by luna vandoorne

Diane, personajul principal feminin se lasă cucerită de șarmul și cavalerismul lui Alexandre și, în ciuda înălțimii sale reduse, devin un cuplu. Apoi imaginea lor făcând dragoste, o întălnire cu o femeie și băiețelul acesteia îmbrăcat cu o bluză identică cu cea a lui Alexandre pe care i-o cumpărase dintr-un magazin pentru copii, o fac să se îndepărteze.

Spunem că dorim iubire, să fim iubite, dar de multe ori facem îi barăm calea cu obstacole. Unul dintre cele mai mari este o imagine distorsionată asupra ”bărbatului ideal”. Educația primită în copilărie, mediul social, școală, mass-media ne fac să creăm un anumit tip de portret robot care se concentrează destul de mult asupra unor aspecte care nu țin neapărat de esența persoanei respective. Trebuie să aibă 1.90, casă, mașină și să fie intelectual. Să vorbească cinci limbi străine și ochi albaștri.

Citește și:

Intervine apoi gura lumii. Oare ce vor spune familia, prietenii, anturajul dacă eu apar cu tipul ăsta? Nu este în regulă să fie mai scund, mai tânăr, mai bătrân, dintr-un mediu social diferit.

Și uite așa sfârșim cu o persoană care corespunde criteriilor noastre și așteptărilor pe care ceilalți le au de la noi dar care nu ne umple sufletul de bucurie. O persoană lângă care, în ciuda calităților sale, nu ne simțim acasă. O persoană despre care am știut de la bun început că nu este ceea ce trebuie dar pe care am acceptat-o lângă noi.

Până la urmă, tu ce îți dorești? Un bărbat lângă care să dai bine în poze sau atunci când ieși în lume sau unul lângă care să explodezi de bucurie, care să îți hrănească feminiatea cu iubire și respect, care să fie lângă tine necondiționat? Nu spun că nu putem găsi toat acestea într-un singur bărbat. Spun doar că iubirea poate izvorî de te miri unde, indiferent de cum arată corpul persoanei respective. Depinde doar de noi să curățăm drumul, să fim pregătite să o întâmpinăm în viața noastră și să îi permitem sufletului să o recunoască.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by ditty_about_summer

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.