John Gray îți dezvăluie secretul longevității pasiunii în cuplu

John Gray îți dezvăluie secretul longevității pasiunii în cuplu

O femeie care se simte prețuită de bărbatul de lângă ea, va fi mult mai feminină decât una care se luptă să se facă văzută și admirată. 

Multe dintre cuplurile care se despart după ani petrecuți împreună invocă, printre altele, dispariția pasiunii. Cu toate acestea, John Gray, celebrul autor al besteseller-ului ”Femeile sunt de pe Venus, bărbații sunt de pe Marte”, consideră că o relație de lungă durată nu duce neapărat la pierderea pasiunii în cuplu.

Intr-un recent interviu acordat postului platformie Gaia.com, John Gray a explicat faptul că pasiunea în cuplu poate fi menținută în ciuda trecerii timpului. Dacă la început este vorba de noutate, care produce în corp hormonii fericirii și atracția, ulterior aceasta poate fi înlocuită de polaritatea dintre masculin și feminin.

Ce presupune asta?

”Pasiunea și atracția presupun existența polarității,” explică John Gray. ”Iar asta se întâmplă atunci când ambii parteneri își exprimă energia dominantă și se susțin reciproc în acest demers.” Cu alte cuvinte, expresia ”între noi există chimie” nu este o vorbă goală pentru că totul se reduce la chimie, mai precis la estrogen și testosteron.

Femeia poate ajuta bărbatul să ”fabrice” o cantitate importană de testosteron și să își mențină energia masculină la un nivel ridicat arătându-i apreciere. Poate că nu îți vine să crezi însă, conform lui John Gray, bărbații sunt construiți să mulțumească femeile iar toate strădaniile lor sunt dictate de dorința subconștientă de a le impresiona și a le cuceri.

Bărbatul, la rândul său, poate ajuta femeia să ”fabrice” mai mult estrogen arătându-i respect și susținere în ceea ce face. O femeie care se simte prețuită de bărbatul de lângă ea, va fi mult mai feminină decât una care se luptă să se facă văzută și admirată.

Nu îți fie teamă de faptul că excesul de testosteron îl va face pe partenerul tău să devină mai agresiv sau mai certăreț. Conform lui John Gray, acest timp de comportament este, de fapt, o dovadă sigură de lipsă a testosteronului în calitate suficientă. După cum o femeie care se luptă cu partenerul ei și vrea cu tot dinadinsul să se impună dă dovadă de o cantitate insuficientă de estrogen.

O altă cheie a longevității pasiunii presupune evitarea discuțiilor în contradictoriu la cald, atunci când ambii parteneri intră într-o stare defensivă. Cel mai bine este ca fiecare să se retragă în colțul lui. Tu, să stai de vorbă cu o prietenă și să te eliberezi de emoții iar el să se retragă în ”peștera” lui, Acest interval va da prilejul să vă detensionați și să vă reaminiți cât de mult vă iubiți de fapt.

Featured foto by Kate Kultsevych via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri