Setari Cookie-uri

Cele 5 ingrediente ale unei relații de durată

Fundamentul iubirii în cuplu este iubirea de sine. Nu ai cum și nu poți știi cum să iubești pe altcineva câtă vreme nu știi cum să te iubești pe tine însăți. 

Relațiile de cuplu nu sunt complicate atunci când înțelegi cum funcționează și care le este scopul. Practic, fiecare relație este o interacțiune convenită între două persoane care împărtășesc afecțiune, dragoste și respect unul față de celălalt. Relația este cadrul în care acest schimb se realizează zilnic. Iată care sunt cele cinci chei ale unei relații fericite.

1. Respectul reciproc

Respectul este unul dintre elementele esențiale ale fiecărei relații funcționale. Fără respect reciproc manifestat prin intermediul limbajului, al gesturilor și al comportamentului iubirea se găsește lipsită de acel mediu în care iubirea poate înflori la adevăratul ei potențial. Respectul este ca un îngrășământ hrănitor care îi permite să crească mare și puternică.

Citește și:

2. Iubirea

Fără discuție, în vremurile moderne, ingredientul cheie al fiecărei relații de cuplu este iubirea. Insă iubirea nu este ceva care apare neapărat peste noapte ci, mai degrabă, ceva care se construiește în timp și are nevoie de susținere zilnică într-o relație. Mai mult decât atât, fundamentul iubirii în cuplu este iubirea de sine. Nu ai cum și nu poți știi cum să iubești pe altcineva câtă vreme nu știi cum să te iubești pe tine însăți.

3. Intimitatea

Acest lucru nu înseamnă doar să petreceți noaptea împreună. Intimitatea reală presupune să renunți la platoșă, să îți deschizi inima și să îi permiți partenerului să îți exploreze lumea interioară. Să îi permiți să intre în grădina ta secretă și să îi permiți să descopere acele lucruri speciale pe care nu le împărtășeși cu toată lumea.

Citește și:

4. Obiectivele comune legate de relația cu cuplu

Indiferent cât de mult vă iubiți și vă respectați, dacă nu aveți aceleași obiective legate de relația cu cuplu, la un moment dat cărările voastre se vor despărți. Spre exemplu, dacă el își dorește o familie și el nu, va fi complicat ca relația voastră să treacă de un anumit stadiu și să simțiți împliniți cu adevărat.

5. Creșterea continuă

Relația de cuplu este mediul în care două suflete au prilejul de a crește și a evolua în mod continuu. Este locul în care tot ceea ce strălucește în noi dar și umbrele noastre ies la iveală pentru a fi acceptate și vindecat, în care putem deveni cea mai bună versiune a noasră.

Featured foto by Olesya Kuprina via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.