Setari Cookie-uri

Doar făcând pace cu TINE vei face pace cu EL

Poate că te-ai obișnuit atât de tare cu rolul de victimă încât nu îți dai voie să ieși din el. 

Atunci când trecutul bate la ușă și rănile vechi încep să pulseze, respiră adânc, închide ochii și pleacă de lângă telefon. O vorbă nepotrivită într-un context și mai neporivit poate strica ceea ce ai construit în luni de zile.

Nu poți da vina la nesfârși pe altcineva pentru ce nu funcționează în viața ta, nu poți aștepta să ai inima ferecată în spatele unor ziduri uriașe dar să ceri iubire. Ceea ce emiți, primești înapoi.

Atunci când un scenariu se repetă la nesfârșit înseamnă că ai de lucru cu tine. Fiecare provocare reprezintă o oportunitate de acționa diferit, de a mai crește un pic, de a te elibera, de a găsi fericirea. Altfel este ca și cum cineva ți-ar pune în cale o coajă de banană iar tu ai închide ochii de fiecare dată și ai aluneca pe ea. Doar că persoana care pune acolo coaja de banană ești chiar tu.

Citește și:

Deschide ochii și inima și coboară înăuntrul tău. Ce anume te face să te îndoiești atunci când nimic nu indică asta? Ce frică te animă? Poate că îți este teamă să fii vulnearbilă, să deschizi față de cineva, să te dedici cuiva și atunci ego-ul tău se agață de orice pretext pentru a te zmulge de acolo și a te readuce în starea ta de confort și de siguranță, aceea de a fi singură.

Poate că experiențele tale trecute au lăsat urme adânci care au nevoie în primul rând de iubirea și de compasiunea ta pentru a fi vindecate.

Poate că te-ai obișnuit atât de tare cu rolul de victimă încât nu îți dai voie să ieși din el.

Sau poate că pur și simplu nu crezi. Nu crezi în tine, în frumsețea și puterea ta. Nu crezi că meriți să fii fericită, nu crezi că ți se poate întâmpla ceva bun. Poate că undeva în inima ta își are culcușul o vină veche care te face să fii ca un crivăț deși în inima ta este multă iubire.

Citește și:

Imbunează crivățul cu acceptare, vindecare și iubire. Renunță la trecut și fă în așa fel încâ să fii tu. Doar făcând pace cu tine vei face pace cu el, oricare ar fi acel ”el.”

Featured foto by Alla Simacheva via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.