Patru motive pentru care relațiile se transformă într-un coșmar

Patru motive pentru care relațiile se transformă într-un coșmar

M-am întrebat de multe ori care este motivul pentru care relații care încep într-un mod extrem de plăcut și de frumos, în care ambii parteneri sunt fericiți că s-au găsit unul pe celălalt se transformă apoi într-un coșmar. Iată ce am descoperit.

1. Relația declanșează un proces de vindecare

Persoana din fața noastră, mai ales într-o relație, are puterea de a ne apăsa cele mai sensibile butoane. La început, luăm totul în joacă și ne bucurăm de clipă, dar pe măsură ce avansăm într-o relație, trecutul începe să se activeze și vechile răni să iasă la suprafață. Este nevoie de conștientizare, de iubire, de răbdare și de comunicare pentru a trece acest test

2. Apar așteptările

Dacă până la relație interacțiunea dintre cele două persoane se întâmpla fără nici o constrângere, în mod natural și spontan, o dată ce apare relație apar și așteptările de cele mai multe ori. Asta pentru că fiecare are o imagine referitoare la ce înseamnă o relație și la cum ar trebui să fie aceasta și, în loc să se concentreze asupra partenerului și a interacțiunii dintre ei, este preocupată ca lucrurile să decurgă conform unui șablon și standard pe care îl are în minte.

3. Apare posesivitatea

Mulți oameni consideră că atunci când au un partener acesta le aparține în totalitate, că trebuie să le dedice întreaga energie și întregul lor timp. Lucrurile nu stau deloc așa. O relație are nevoie de atenție și îngrijire însă la fel ai și tu. Fiecare dintre noi are nevoie de timp personal, în care să facă ceea ce îi place, să se încarce cu energie și să petreacă timp cu persoanele care îi sunt dragi.

4. Cei doi își arată adevărata fața

La începutul relației fiecare arată ceea ce are mai bun. Dar nu neapărat pentru că încearcă să pozeze în cine nu sunt ci pentru că entuziasmul unui nou început îi inspiră să facă asta. Când elemetul surpriză dispare, fiecare tindă să revină la vechile obiceiuri și mod de a fi. Soluția este, ca de obicei comunicarea. Să încerci să îl schimbi pe celălalt nu este nicidecum o soluție bună. Este mai bine să îți vezi de drum dacă simți că nu îl poți iubi și accepta pe celălalt așa cum este.

Featured foto by dekazigzag via Shutterstock


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri