Setari Cookie-uri

Secretul liniștii în cuplu

La început, totul a fost minunat. Iți ghicea fiecare gând, îți îndeplinea fiecare dorință și părea făcut pentru tine. Nu îți venea să crezi că, în sfârșit, ai găsit un bărbat care te înțelege, te susține și te iubește așa cum o face el. 

Insă pe măsură ce ați avansat în relație, lucrrurile s-au schimbat iar el pare să fi devenit un adevărat monstru care nici măcar nu vrea să recunoască faptul că este așa. De fiecare dată când îi spui că s-a schimbat, neagă cu vehemență.

Să știi că nu te minte când spune asta. La începutul unei relații, atunci când cei doi sunt încă niște străini, fiecare este capabil să păstreze anumite aparențe, să dea ceea ce are mai bun. Insă pe măsură ce relația evoluează, parteneriir revin la comportamentul care le este de fapt caracteristic.

Iar ca lucrurile să fie și mai complicate, relațiile de cuplu sunt ca niște creuzete care ne dau ocazia de a ne vindeca rănile din copilărie și din alte vieți și de a evolua. Să fugi de un partener de cuplu care nu îți mai place fără să fi învățat lecția nu este cea mai fericită soluție pentru că, inevitabil, te vei lovi de o problemă similară.

Citește și:

Atunci când între tine și partenerul tău au loc certuri aprige, manifestă compasiune și înțelegere față de amândoi. Intr-una din cărțile sale, Eckhart Tolle vorbește despre corpul durere care preia hățurile și obligă persoana să se comporte într-un anumit fel.

Corpul durere îi însoțește pe majoritatea oamenilor și se naște în copilărie. El este o formă de energie care stochează toate emoțiile negative reprimate și care se hrănește cu acest tip de emoții. Bucuria și pacea îl ucid. De aceea, are nevoie de conflict, pe care nu ezită să îl stârnească.

Atunci când îți conștientizezi corpul durere, faci primul pas spre eliberare. Prezența în clipa de față, eliberarea emoțiilor din trecut, iertarea sunt alte instrumente care te pot ajuta să dizolvi corpul durere.

Citește și:

Atunci când devii conștientă de tine, încetezi să mai reacționezi la ceea ce este în jurul tău iar conflictele din viața încetează. Oricine, inclusiv partenerul tău de viață, va renunța să se mai războiască cu tine atunci cand va constata că nu are cu cine.

Featured foto by pink panda via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.