Setari Cookie-uri

4 pași pentru a te elibera de ex-ul tău și a merge înainte

Iubirea neîmpărtășită pentru un ex este implică o suferință pe care nu o doresc nimănui.

Atunci când încă ai sentimente pentru fostul tău, tinzi să te concentrezi asupra momentelor bune și uiți de cele rele. Și asta pentru că este nevoie de timp pentru a trece peste pierderea unei relații și pentru a accepta pe deplin o despărțire.

Insă dacă refuzi să treci prin acest proces și rămâi ancorată în trecut, îți furi singură șansa de a regăsi bucuria. Ce e de făcut în această situație?

Primul pas este să renunți la speranță, cu atât mai mult în cazul în care ex-ul tău și-a văzut de viața lui și are o nouă relație.

Al doilea pas este să fii sinceră cu tine în privința caracterului fostului tău și să îl vezi așa cum este în loc să îl idealizezi.

De asemenea, nu te forța să uiți trecutul în întregime sau să pretinzi că acea perioadă din viața ta nu a existat. Fii recunoscătoare pentru ceea ce a fost bun și lecțiile pe care le-ai învățat.

Citește și:

Cel de-al treilea pas este să ții un jurnal în care să îți notezi în mod regulat sentimentele, în care să îți dezgolești inima și mintea, să treci fiecare emoție negative sau confuză, fieacare frustrare. Atunci când ajungi la final, arde-l sau pune-l într-un loc ascuns. Ia-l pe hârtie. Apoi, arde-l." (Sau, știi, scoate-l pe un raft unde nu trebuie să-l privești în fiecare zi.)

După ce v-ați permis să îți exprimi complet durerea și confuzia, poți trece la al patrulea pas și anume să începi să îți schimbi perspectiva și gândirea.

În loc să te concentrezi asupra pierderii tale, consideră pur și simplu că experiența ta cu această persoană este pur și simplu completă acum, că relația a devenit un cerc complet, care și-a servit scopul în viața și evoluția ta personală.

Citește și:

Această abordare te poate ajuta să găsești un echilibru între trecut și viitor.

De asemenea, te va propulsa înainte. Vei fi liberă să trăiești în prezent și să manifești noi vise, iar acceptarea trecutului te va ajuta să ai încredere în tine însăți și în procesul vieții. Această schimbare mentală îți va da putere și va aduce energie pozitivă în viața ta.

Featured foto by Antonio Guillem via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.